- Konuyu Başlatan
- #21
- Katılım
- 17 Ocak 2009
- Mesajlar
- 395
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
bu konuyu kapatalım demiştim. ben jandarma personeliyim. doğunun hangi karakollarında, bölüklerinde askeri tesis var bir tane söylesene? bir diğeri jandarma en fazla halkla iç içi olan değilmidir? üçüncüsü lojmanımız yeterli olmadığı için eşim ile birlikte dtpye oy verdiğini çok iyi bildiğim birinin evinde kirada oturuyorum ki zaten çoğu böyle..! kantinimiz var ama sigara, bisküvi ve meşrubattan başka içecek mevcut değil..! benim memleketim elazığ görev yerim değil..! mardin de, siirtte, batmanda, şırnakta....! anlayacağın çoğu ilde geçici görevlere gittim. halimizi bilmeden yorum yapma. bilmiyorsan söyleyeyim; jandarma polis mıntıkası olmayan yerlerde polisin yaptığı işlerin aynısını yapmakla mükellef.(asyiş, emniyet, kamu düzeni..vb) yani emin ol ummadığın kadar halkla diyalog halindeyim ve olmakta zorundayım. çatışmaya girmek ayrı, kelle almak ve yaralanmak ayrıdır. hele arkadaşının vurulduğunu görmek apayrıdır. bana çatışmalardan söz etme. mermi şaklamasınıda çok duyduk, sıyırıp geçtiğinide çok hissettik. allah postumuzu deldirmeyi nasip etmedi halen. demekki düşündüğün gibi değilmiş hayatımız. ve tekrar söylüyorum ben doğunun her köşesinde görev yapmaya razıyım..! bu arada mahrumyet yerleride çok gördüm.DAğlarda görev yapıp, lojmanda kalıp, askeri tesislerde traş olup, askeri kantinlerden alışveriş yaparak yani halkla yakın temas ve iltisakı kopartarak neyden ve nasıl haberdar olunabilir ki??
Artı senin görev yaptığın yer elazığ ise, ben kurban olurum elazığa.. Erzincana, erzuruma, ağrıya oradaki insanlara kurban olurum..
Doğudanda saymam orayı..
Nam-ı diğer doğu bitliste başlar, muşun altından geçer, van merkezi pek kapsamaz, direkt iner aşağı, hakkari,şırnak,siirt devam eder..
Her kürt teröristtir gibi bi ifadem olmadı ayrıca , çarpıtmayalım..
Eğer bu ülkede hala bir bütünse, akan kan dizginlenebiliyorsa bundaki en büyük etkenlerden biriside kürt kökenli vatandaşlarımızın hassasiyeti; kürtçülük yapan faşist dtp ve benzeri odaklara mesafeli durmaları; devletlerine olan iman ve itikatları; ve elbetteki "mozaik yapı" saçmalığına değil, ortak kültür ve tarih birliğine olan inançlarıdır.
Ama ben diyorum ki özellikle gençler arasında hızla yükselen faşist-ırkçı bir yapılanma var. Buna dur diyende yok.. Sen dağdayken senin muhattap olacağın kişi belli. Ama şehirde nereden ne geleceği belli bile değil. Daha geçen hafta yüksekovada benim arabamı yumruklamışlar. Ortada bir neden bile yok.. Polis hanımlarını, çocuklarını sürekli taciz ediyorlar.
Yaw her neyse.. dağın tepesinden göründüğü gibi değil yani.. 2001 senesinde 14 ay tunceli nazimeyede dağda bayırda 7 kere çatışmaya girdim ben, merminin tepemizden geçerken vızıldamadığını, şakladığını öğrendik orda ama şuan ki tehlikeli ortamı o zaman bile göremedim..
yahu tamam. ayda yılda bir konu açtım summer hits adı altında, oda değişti oldu doğu ve terör..!


Evet SUMMER HITSSS OLACAK PARÇALAR????????
