2008 corsa d 1.2 Rolantide Motor ara ara tekleme , egzos gazı ara ara pat pat atıyor..

SahinUcar8186

Kayıtlı Kullanıcı
73-Şırnak
Katılım
24 Kas 2020
Mesajlar
547
Tepki puanı
381
Puanları
63
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar Merhaba ;

Opel corsa d 2008 model 1.2 yarı otomatik aracımı 1 ay oldu alalı, alırken ufak rolantide tekleme vardı. Buji bobin olabilir diye düşündük . Ancak geçen hafta ikisininde değişimini yaptım ara ara tekleme durumu geçmedi. Araçta çekişten düşme , yağ yakma yada duman atma gibi ir sorunum yok. Her hangi bir arıza ışığıda yanmıyor. Motor ara ara tekliyor ( silkeliyor ) bu içeride hissediliyor ve egzos duman atışı ara ara pat pat patlarak atıyor. Sebep ne olabilir. Başına gelmiş çözüm bulmuş bir arkadaşım varsa yardımlarını rica ederim..
Herkese iyi günler dilerim..
Hocam birebir başıma gelen olay BENZİNLİ OMEGA B 2.5 V6 da başıma geldi yağ sızdırması vardı buji, bobin, buji kablosu, üst kapak contası, benzin filtresi benzin pompası, geri dönüş valfi değiştim sorun düzeldi tabiki sizinki dizel sizde bu parçaların karşılıklarına bakım yapın düzelecektir büyük ihtimal. Arkadaşların dedikleri gibi zincir değişimini de yapın sente ayarını da yaptırın enjektörler de aynı şekilde. Kısacası ufak çapta bi elden geçirin ama komple geçirin çok yüksek ihtimal ile sorun düzelecektir. Diyeceksiniz şimdi :D daha ne kaldı zaten :D ama ne yazık ki gerçek bu :) inşallah sağ salim tekrar kullanmak nasip olur.
 

Kaan39

Kayıtlı Kullanıcı
39-Kırklareli
Katılım
21 Mar 2021
Mesajlar
37
Tepki puanı
5
Puanları
8
Siteyi ziyaret et
Corsa d sınıfında 1.2 motorlar benzinlidir. Arkadaşın aracı benzinli ve bu motorlarda egr yok. Bende ve annemde corsa d 1.2 2008 var. Ikiside rolantide ara ara tekleme yapıyor. Dert etme bu motorların karakteristik özelligi. Bunlarda twinport özelligi var extra hava kanalı olan bisey var adını tam bilmiyorum bazen o açma kapanmayı gec yapıyor indan kaynaklanıyor rolantide aracını dinle ''lıkırt'' diye ses gelir motordan. Arada bir açıp kapama yapıyor extra hava kanalı. Tedirgin olacak birşey yok her corsanın ara ara tekledigini gördüm
 
Üst