2008 Astra hb 1.3 cdti turbo/cekis/3bin devir sorunu

ilkastram

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Tem 2014
Mesajlar
14
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Benzer bir sorun benimde başıma gelmişti. O kadar uzun yol yaptım araçta hiç bişey yoktu ama kamyon sollamak için vitesi düşürüp deviri yükseltince turbo devreden çıktı. Sonra biraz stop edip bekledim. Tekrar test edince devreye girdi. Hiçbir arıza ışığı yakmamıştı. Şehir dışında olduğumdan ustamı aradım oda "akışmetre rakıma göre kendini ayarlayamamıştır düzelir" dedi. O sırada gizli menüye girmeye çalıştığımda girmiyordu ve bir süre sonra akü bitti. Aynen dediğiniz gibi oldu. iş yerime sorunsuz geldim. Akşam çıkışta araç çalışmadı. Farlar radyo iç aydınlatma hepsi çalışıyor ve marş yok. Gizli menüden akü voltajına bakınca 8 v olduğunu gördüm. Yeni akü aldım. Sorun geçti.

Bu arada da arabayı stop ettiğimde 4-5 saniye vuuuu sesi gibi turbo sönümlenme sesi geliyordu. Normalde bu sesin çok kısa olması lazım. Bunun nedenide turbo selenoid valfi. Değiştirdim sorun gitti.

Aracım 2008 astra h 1.3. size tavsiyem öncelikle aküyü kontrol edin bitmiş olma ihtimali yüksek. ve çalıştıktan sonra stop edince sesi dinleyin. Uzun sürüyorsa selenoid valfi değiştirin. Şuan benim yüksek devirlerde bir sorun kalmadı.
 
Üst