2007 Corsa 1,3 CDTI mazot ikaz lambası

metebursa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımın deposunda problem var sanırım,zira mazot ikaz lambası erken yanıyor..İşin garibi depoyu doldurduğum zaman dahi 5-6 sn sonra depo tam olarak full haline dönüyor..Yani bir gercikme sözkonusu..Lamba erken yandığı için erkenden benzin istasyonuna giriyorum 20 YTL 'lik mazot dahi ışığın sönmesine yetmediği gibi ibre kımıldamıyor bile..Normalde 20 YTL lik mazot ile 100 km civarı yol yaparım.Eski arabam 2003 model 1,7 DTI idi,o araçta bu şekilde bir problem yoktu.Bu yeni kasalarda problem var sanırım.Yorumlarınızı bekliyorum.

o sorun bende de var.depo şamandırası ile ilgili galiba.ben hep 50 ytl lik almaya çalışırım.20ytl lik alınca ibre kımıldamıyor.sitres olmamak için fazla alıyom

iyide bu ne biçim iştir bence genel bir sorun bu...Tüm Corsa D 'lerde var sanırım.Çünkü servise gittiğimde de servisteki görevli ağzından kaçırdı bakma sen yol bilgisayarına onların range' değerlerinde sıkıntı var şeklinde birşeyler söyledi..Oysaki benim arabam essentia modeli ve yol bilgisayarı yok demekki tüm modellerde benzer sorun var.

iyide bu ne biçim iştir bence genel bir sorun bu...Tüm Corsa D 'lerde var sanırım.Çünkü servise gittiğimde de servisteki görevli ağzından kaçırdı bakma sen yol bilgisayarına onların range' değerlerinde sıkıntı var şeklinde birşeyler söyledi..Oysaki benim arabam essentia modeli ve yol bilgisayarı yok demekki tüm modellerde benzer sorun var.
bu sorun değil arkadaşım opelde bu böyle depo büyük olduğu için ve içinde dalga kıran olamdığı için aldığınız yakıt depo içine yayılıyor heleki 20 ytl derler ya dişimin kovuğuna gitmedi diye buda böle bişi ayrıca para ile ölçüm yapmayın kesinlike litre ölçümü yapın

eski arabamda yoktu bu sorun eski arabamda opel corsa 1,7 dti idi ve depo onunda 45 litre idi...ee C kasa arabada yok,D kasada varsa bu sizin dediğiniz gibi depoyla alakalı bişey değil...Yani bunun depo büyük olsada 60 litre alsa onuda anlayacağım depo aynı depo...fullediğim zaman dahi ibre kımıldamıyo 6-7 sn sonra kendine geliyo...çoğu zaman benzinciden çıktıktan sonra normal şekline dönüyor..eski arabada bu sorunda yoktu..bence şamandıra sisteminde bozukluk var bu kasalarda.

Bendede 2007 Opel Corsa CDTI var ve aynı problem bendede var.Ayrıca 2007 Corsası olan arkadaşlar aracınızı yokuşta(Çok dik olmasına gerek yok) geri yada 1. vitesde el freni çekmeden park etmeyi denedinizmi?Arabada herhangi bir oynama oluyormu?Merak ediyorum.Bi arkadaşımdada aynı araçtan var ve onda oluyor?Bendede bir miktar hareket oluyor.Sanırım 2 araçtada sorun var.

Bendede 2007 Opel Corsa CDTI var ve aynı problem bendede var.Ayrıca 2007 Corsası olan arkadaşlar aracınızı yokuşta(Çok dik olmasına gerek yok) geri yada 1. vitesde el freni çekmeden park etmeyi denedinizmi?Arabada herhangi bir oynama oluyormu?Merak ediyorum.Bi arkadaşımdada aynı araçtan var ve onda oluyor?Bendede bir miktar hareket oluyor.Sanırım 2 araçtada sorun var.
pek anlayamasamda bahsettiğiniz konuyu araç park etme tekniklerinden biride aracınızı yokuş aşağı park ettiysen geri viteste yokuş yukarı park ettiysen 1 ve 2.viteste bırakmayı deneyin.el frenine gerek bile kalmayacaktır.benim duyduğum her araç rampalara kayma yapabilir.bu nedenle el freni tertibatı yapılmıştır.

bu modeller böyle demekki şamadırada problem var geç tepki veriyor

bende de oldu 30 ytl lik benzin aldım ibre yukselmedi yolda giderken kız arkadasıma sordum bu pompacı yoksa benzin koymadı mı diye nihayet 10 dk sonra ibre oynadı...

pek anlayamasamda bahsettiğiniz konuyu araç park etme tekniklerinden biride aracınızı yokuş aşağı park ettiysen geri viteste yokuş yukarı park ettiysen 1 ve 2.viteste bırakmayı deneyin.el frenine gerek bile kalmayacaktır.benim duyduğum her araç rampalara kayma yapabilir.bu nedenle el freni tertibatı yapılmıştır.

Zaten her türlü denedim.Yokuş yukarı 1. vites vede yokuş aşağı geri vites arasında hiç fark yok.Sorun şu ben her zaman el freni çekmek zorunda değilim.Araç viteste iken çok dik olmayan bi bayırda hareket etmemeli.Sorun şu yokuş yukarı 1. viteste bırakıyorum aracı el frensiz.4-5 saniye hareket etmiyoo sonra çok ufak bi gitmeye çalışıyoo ve duruyoo ama bu arada 2-3 santim hareket ediyoo hissediyorum.Duruyor biraz bekledikten sonra yine aynı hareket.Servise götüreceğim.Aynı araç aynı model çok yakın bş arkadaşımda daha var ondada var.O yüzden sordum diğer arkadaşlardada varmı diye?

Geri