2004 Vectra C havalandırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cberi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cberi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arabayı 2006 aralıkta aldığım için hep kaloriferi çalıştırmıştım.
Geçen hava iyi idi , ısıtma düğmesini kıstım içeri temiz hava gelsin diye fan 2.kademede olmasına rağmen hava çok ama çok az geliyor.4 e aldım yine yetersiz.
Geçen ustaya söyledim bunlarda temiz hava girişi yok sen klimayı aç gibi garip laflar etti.
Var mı böyle birşey başına gelen ?:cry:
Malum önümüz yaz hep klima olmaz ki....:mad:

Çok ama çok azdan kasıt ??

Yani sıcakta çalışırken baya iyi üflüyor ama klimayı açmadan soğuk' a alınca az mı üflüyor ?????

Fandan ziyade hangi konumda üflediği önemli hem ayaklarına hemde orda perdelere veriyorsan az gelebilir o konumu bir kontrol et, ama sıcakta da aynı üflüyordur...

klimanın bakımın yaptır gaz üfleme vs. kontrol etsinler

polen filtresini değiştir.

Eğer arac ECC li ise zaten hava az giriyor . Vectralarda havalandırma çalıştırarak kurtaramıyorsun :( :(

cberi' Alıntı:
Arabayı 2006 aralıkta aldığım için hep kaloriferi çalıştırmıştım.
Geçen hava iyi idi , ısıtma düğmesini kıstım içeri temiz hava gelsin diye fan 2.kademede olmasına rağmen hava çok ama çok az geliyor.4 e aldım yine yetersiz.
Geçen ustaya söyledim bunlarda temiz hava girişi yok sen klimayı aç gibi garip laflar etti.
Var mı böyle birşey başına gelen ?:cry:
Malum önümüz yaz hep klima olmaz ki....:mad:

Evet büyük ihtimalle polen filtren eskimiştir.Usta'nın dediği dogru degil,klimayı açmadan da normal serin hava tabiiki verilebiliyor.Bir de çok fazla kanal açık olduğunda (ayak-orta-öncam gibi..) üfleme gücü düşüyor tabiiki...Ama öncelikle polen filtreni kontrol ettirmelisin.Bu filtrelerin orjinali 60 ytl civarı oluyor (karbon filtre) ancak yan sanayii olanlarını 5-10 ytl civarı bulabilirsin

Sorun çözüldü

Arkadaşlar
Polen filtersini değiştirdim demiştim ama sağolsun usta değiştirmemiş.:mad:
Havalandırma kanalının önünden nerden geldi ise bir avuç yaprak çıkarttık.
Şİmdi püfür püfür oldu....:)

geçmiş olsun...

ayrıca kılımayı acmadan da sadece fanı calıştırabilirisn.ilk baharda kılımayı acarsan soğuk olur aynı zamanda çok benzin yakar.sadec fanı acabilirisn

oda ecc kılımalarda eco konumu var o konumu işartlediğinde kılıma devre dışı kalır ve sadece fan dışardan aldığı hava ile çalışır.

işaretlenebilen bir 'eco' konumu yok.Klimayı kapatınca eco konumuna geçecektir.Fan'ı ayarladığın büyük düğmeye tıkladıktan sonra işaretli olan 'air condition' kutusunu kaldırman,yani klimayı kapatman gerekiyor.Klimanın çalışmadıgı her mod 'eco' dur.Bahsi geçen kutudaki işaret kaldırılınca ana ekranda 'eco' yazısı belirecektir zaten...

eco'dyken setapxxx'in dedigi gibi dışarıdan aldığı hava ile çalışır,ayarlı olan dereceye göre sıcaklık sağlar

Geri