2003 vectra c yağ sorunu

opelyekta

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2003 model vectra aracımda yağ eksiltme sorunu var.ortalama 600 km civarı yol gidiyorum 1 litre kadar yağ eksiltiyor.geçenlerde yine tamamladım şehir içi 300 km kadar yol gittim 1 çentik yine yağ eksilmiş.kullandığım yağ mobil 1.yardımcı olursanız sevinirim...

C' lerde kronik bir sorun ama sizinki biraz fazla eksiltme az bişey bendede var olmayanıda yok zaten ama kaçak varmı ona bir baktır.

görünürda kaçak yok alttan baktım damlama gibi bi problem görünmüyor acaba mobil 1 yağ çok ince ondanmı diyorum biraz daha kalın bi yağ kullansam performans alırmıyım ya da herhangi bir katkı maddesi kullansam faydası olurmu

bende mobil 1 0w 40 kullanıyorum ama bu seferki bakımda 10 40 koydurcam.

kardeşim aracın motor seçeneğini yazmamışsın herhalde benzinli 10/60 yağ koyacağım demişin kalın yağ motora zarar verir diye biliyorum castrol ve mobilin siteleri var aracın motor ,model ve km. sini mail atar veya tel açarsan ilgileniyorlar senin için uygun yağı öğrenirsin kulaktan dolma bilgi sağlıklı olmayabilir

kaçak yoksa yağ yakıyor demektir,egsoz dumanı ne renk,aslında mobil1 0-40 yağ en iyi korumayı sağlar ince değil, 0-30 olsaydı ince olurdu,eğer yağ yakma varsa ilk önce mobil 10-60 koyabilirsiniz aşınma ve kaçakları doldurabilir,bir süre kullanıp denedikten sonra sonuç alamıyorsanız rektefiye kaçınılmaz gibi görünüyor

bu sorun her arabada olur ama sizinki aşırı derecede var kaçak yoksa fazlasıyla yağ yakıyo mobil 10-60 deneyin bi süre devam ederse motor işlem isteyebilir

kaçak yoksa yağ yakıyor demektir,egsoz dumanı ne renk,aslında mobil1 0-40 yağ en iyi korumayı sağlar ince değil, 0-30 olsaydı ince olurdu,eğer yağ yakma varsa ilk önce mobil 10-60 koyabilirsiniz aşınma ve kaçakları doldurabilir,bir süre kullanıp denedikten sonra sonuç alamıyorsanız rektefiye kaçınılmaz gibi görünüyor

aklın yolu bir miş :good::good:

bu sorun başına gelen anlıyo heralde sizde yaşadınız :(

Geri