2001 astra kaloriferden sıcak hava gelmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alcin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alcin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:cry: arkadaşlar ben 3 ay önce 2001 model opel astra hb. aldım. arabanın hararet göstergesi 90 dereceye bile çıksa içeriye sıcak hava gelmiyor. bu gün baktılar polen filtresinde sorun yokmuş bu sorunun sebebi ne olabilir. servis göğüslük sökülecek deyince işin açıkcası çekindim. yani onllarda sorun şurdadır diyemiyor muhtemel sorunda sölemediler daha önce böyle bi sorun yaşayan varsa yardım bekliyorum.

Son düzenleme:
bendede düzgün olarak hava çıkışı yoktu...ön konsolu söktüm bi baktım zamanla süngerler kopmuş önünü tıkamış konsoldaki ızgaraların...

teyibin falan olduğu kısmımı yoksa komple mi sökülmesi gerekiyor

teyibin falan olduğu kısmımı yoksa komple mi sökülmesi gerekiyor

ya bu hava çıkışları yokmu konsolda...onlar çıkıo direk

kalorıfer petegı tıkalı olabılır
yonlendırme kolları gorev yapmıyordur
bır ustadan yardım almalısın her gogus sokulecek dıyene sokturme
petek tıkalıysa kırec cozucu ıle acılır 100 130 ytl vermene gerek yok
sonucları ayzarsın
ayrıca hıc mı uflemıyor yoksa ılıkmı gelıyor
kademeler 1 2 3 calosıyormu yazarsan sevınırım

kademeler çalışıyor üfleme sesi geliyor hatta biraz soğuk bile ülüyor kalorifer peteğinin yeri neresi

petek on gogusun ortasında bulunur sen sokemezsın
yanda kapak olacak oradan gırıs cıkıs borularına bak gırıs sıcak cıkıs ılıksa petek tıkalıdır..
ufleme sesının petekle alakası yok o kalorıfer fan motoru yada klıma
sen boruları kontrol ettıgınde goreceksın
ordan bakamazsan motordan ıcerı ıkı boru gırer oradan bak

???

aracınızın kalorifer peteği tıkalıdır bunun için göğüs sökülecek demişler ama tamamen göğüs sökülnez orta konsul sökülür(vites kolunun el freninin olduğu bölüm) ora söküldükten sonra göğüsün altındadır petek peteğin kapağı vardır kpak sökülür motor tarfından tahliyesi sökülür tekrar içerden peteğin bağlantı civataları ve boruları sökükülür petek dışarı alınır bu kadar

bende aynı sıkıntı vardı hemen sebebini sana söylüyorum kalörifer peteği tıkanmış tamir edenler var ama değişmeside gerekebilir
teyibe kadar sökülmüyor merak etme ama sana nereden baksan 80 100 ytlye mal olur...

Geri