2001 astra aldım ve bir kaç soru..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hakan44

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle herkese merhaba forma yeni üye oldum 2 gün önce 2001 astra 1,6 gl hacback aldım. Aracım 90000km de beyaz sade bi modifiyesi var,yakın zamanda resmin koyarım.Araçla alakalı bi kaç sorum var.Aracım benzinli yakıtı ne olur şehir içi,eger 250-300 civarı olursa lpg taktırmıycam şayet geçerse taktırıcam.2. sorum aracımda zenon farlar var muayeneden geciyomu.Cok merak ettigim bişeyse göstergede motor resmi olan ışık yanıyo beni korkutan o ışık ustaya götürdügümde motoru gayet iyi durumda demişti yani aracın gayet güzel ve bakımlı dedi,ama ışık canımı sıkıyo gerçi en kısa zamanda servise götürecegim ama yazmak istedim.SAYGILAR...

bendede 2001 elegance var sorunsuz biniyorum 33 binde gerçi benmki daha şehir içi 280 310 arası yakar bunu fazla geçmez uzun yolda çok yakmaz basmadığın takdirde 700 800 km gidersin bi depoyla ama basmazsan basarsan 400 km ye kadar düşebilir. motor ışığı yanıyosa bi bkatır fazla binmeden muşuru arızalıdır yada bi sorun vardır. hayırlı uğurlu olsun şimdiden ;) kazasız belasız

bendede xenon var fakat far yıkama sistemi olmadığından hafif kusur olarak muayeneden geçtim devri normal sürersem 300 zorlarsam 350 400 yakıyodu lpg taktırdım 200 e dustu lamba icinde servise gotur bence

göksel ortalama şehir içinde ne kadar yakıyo şehir dışında ne kadar yakıyo seninki? benim normal gidişe göre
şehir dışında 176 kuruş falan yakıyo hız 110 140 larda (17'' jant var)
şehir içinde 220 ile 200 kuruş arası normal kullanımda hava filtresi vardı bu durumda şehir dışında söküyorum filtreyi şimdi tamemen söktüm görcez bakalım ne kadar yakıyo bide bu ortalamalar 1.85 liradan hesap ettim gazı atiker sıralı sistem var aracımda 1.6

motor arızası vermiş araba. servise gitmeniz arabanın dolayısıyla da sizin hayrınıza olacak

Hayırlı olsun inş yeni aracınız.

Hayirlisi olsun.Tuv ve Karayollari Gn. Mud. aldigi son kararla farlarda stock yani fabrika cikisi olayini hafif kusur olarak degistirdiler.Bu yuzden rahat olabilirsin. Yakit olayini ayni model kullanicilar cevaplarlar ama motor isigini hafife alirsan yakinda o da seni hafife alabilir:D.Hemen baktir nacizane tavsiyem.

Yakıtı en iyi bir müddet kullanarak sen hesaplarsın, ECOTEC motora güvenme derim benzin fiyatlarına bakınca. Bunun dışında arıza lambası için aracı cihaza bağlatırsın, herşey belli olur. 20-30 TL ücreti... Ama kritik birşey olsa araç rahat çalışmaz emin ol. Yine de ihmal etme. Basit arızalar bazen daha büyüklerine yol açabiliyor.

Tekrar hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

murat kardeşime katılıyorum.aracınızı en kısa zamanda servise götürmenizde fayda var.allah korusun.daha sonra büyük sıkıntılar yaşamayın.

Araçı aldıktan sonra ben baktırmaya götüremedim babama bıraktım baktırsın diye götürdü ve usta motoru gayet iyi durumda demiş ışıgı ben sonradan fark ettim.Araç daha önceden bi tanıdıkta idi onlardada bu ışık yanıyomuş elektirik aksamından kaynaklandıgını söledi bana giderilebilirmiş cünkü kendileride bu şekil uzun süre binmişler yaptırmışlar tekrar olmuş. böle bi ihtimal varmı sizce.İstanbul g.o. paşada yaşıyorum cihaza baglatabilecegim bi servis önerirmisiniz.

Geri