2000 corsa b-eksozdan benzin kokusu geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pilot44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pilot44

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aradım bulamadım,eğer varsa özür dilerim öncelikle...

2000 corsa b araç var bende,araba son birkaç haftadır çalıştırınca eksozdan müthiş benzin kokusu geliyor yada ben eksozdan geldiğini sanıyorum??1 ay önce bujileri değiştirdik?acaba onlardanmıdır?

diğer bir sorum bu arabaların karakteristik bir özelliğimidir yoksa bizimkindemi bir problem var anlamadım ama eksozdan aşırı duman çıkıyor?sanki V8 motorlu araçmış gibi,astra h 2004 araçta var ona bakıyorum bu kadar duman çıkmıyor?
yardımcı olursanız sevinirim...saygılarımla...

edit : benzin kokusunun manifolt hortumunun olduğu bölgeden geldiğini koklayarak tespit ettim...ne yapmak gerekiyor...

Son düzenleme:
arkadasim bence senin arabada bi sorun var cunku egsostan duman atmasi normal degil, bide demissin ki egsostan benzin kokusu geliyor zanetmem bi servise gidip kontrol etirmen gerekir bence, kolay gelsin

ya duman derken yanlış anlaşıldı sanırım,ben karsta yaşıyorum ve her arabadanda eksoz dumanı çıkıyor görüyorum?bu diğer araçlara göre biraz fazla oluyor...ayrıca malesef burda bir yetkili ve özel servis yok olsa keşke :(

edit:
benzin kokusunun manifolt hortumunun olduğu bölgeden geldiğini koklayarak tespit ettim...ne yapmak gerekiyor...

Son düzenleme:
sabahları motor sogukken hem dedıgın gıbı koku yapar hemde fazla duman cıkar ısınınca bakmak daha mantıklı eksozdan cıkan dumanın rengı sıyh değilse sorun yok

musa bey bugün bujilerede baktırdım sorun yok,duman kesinlikle siyah değil,araba ısınınca duman yine aynı şekilde fazla,acaba bana mı abartılı geliyor?yani eksozun kendi yapısıylamı alakalı?astralar gibi aşağıya bakmadığı için filanmı?
burdaki usta yani usta olarak bildiğimiz vatandaş benzinden olabilir dedi?olabilirmi?
bide devir saatinin altındaki turuncu lamba yanıyordu (bildiğim kadar katalitik konvaktör lambası)bugün uzun yolda yüksek devirlerde kullandım bir dahada yanmadı?yardımcı olursan sevinirim...saygılarımla...

edit: benzin kokusunun manifolt hortumunun olduğu bölgeden geldiğini koklayarak tespit ettim...ne yapmak gerekiyor...

Son düzenleme:
musa bey bugün bujilerede baktırdım sorun yok,duman kesinlikle siyah değil,araba ısınınca duman yine aynı şekilde fazla,acaba bana mı abartılı geliyor?yani eksozun kendi yapısıylamı alakalı?astralar gibi aşağıya bakmadığı için filanmı?
burdaki usta yani usta olarak bildiğimiz vatandaş benzinden olabilir dedi?olabilirmi?
bide devir saatinin altındaki turuncu lamba yanıyordu (bildiğim kadar katalitik konvaktör lambası)bugün uzun yolda yüksek devirlerde kullandım bir dahada yanmadı?yardımcı olursan sevinirim...saygılarımla...

edit: benzin kokusunun manifolt hortumunun olduğu bölgeden geldiğini koklayarak tespit ettim...ne yapmak gerekiyor...
yakıt tankı havalandırma ventılınden olabılır bakılması lazım. ayrıca arıza hafızasının okunması gereklı eksoz dumanın nedını arızalı bı parça olabılır. ekzos ucunu geniş olandan taktırmıssan duman geniş çıkacagı ıcın çokmuş gıbı gelebılır

Geri