20 W50 yagi opel icin uygunmu????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan semia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

semia

Bölüm Sorumlusu
Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Kardeslerim sunu acikca belirteyim...arac yag yakmasin diye veya herhangi bir sebepten dolayi 20W50 yagi opel icin uygun degildir...söyleyende hangi delile dayaniyor bilmiyorum ama... bu yag kalin yagdir...motor sabah calistirdiginizda calistirmadan yag cubugunu cikarin yaga el sürün hele birde kisin göreceksiniz bal gibi kalin oldugunu...bu su demektir motoru calistidiginizda o yataklar sekmenlar ve hidrolikventil ayarlayicilari ve ince yatak kanllari kesinlikle ilk 5 dakika kisin 10 dakikaya kadar yag görmez...
Ve motor asinmasi baslar ilerisi büyük masraflara sebebiyet olur...bu araclar 60 li yillarin aracii degil kamyon hic degil....sonra basliyorsunuz aracim ilk calismada sallaniyor ve bunun gibi sikayetler...Kurum yapmasi motorda balcik camur yigintisida cabasi...opelin katalogunda yazar en kalin 15W40 ki bu yeni araclarda hic yok artik...
Bilginiz olsun...
saygilarimla;)

0-40 koydular benim araca 15 bin bakımda
20-50 :)

yeni teknoloji hiçbir motora 20-50 uygun değildir,sadece opel değil diğer firmalarında kataloglarında bu viskozitenin kullanılabileceğini okumadım..

yeni teknoloji hiçbir motora 20-50 uygun değildir,sadece opel değil diğer firmalarında kataloglarında bu viskozitenin kullanılabileceğini okumadım..

Dogru kardesim burasi opelim net sayfasi oldugu icin opel dedim

Karbüratörlü eski araçlarda lpgli ise 20-50 düşünülebilir belki ama, yeni nesillerde hep 10-40 kullanılıyor diye biliyorum.

Yaa ben arabayı aldığımda yağına bakmamışım, 1 hafta sonra aklımıza geldi. Bir de baktık ki yağ çubuğunun ucuna bile değmiyor yağ. Yaylada 20-50 bulduk birinden idare eten koyduk da ertesi günü gittim boşalttırdım 10-40 koydular.
Çıkan şey yağ değil ziftti sanki, kim bilir kaç km yaptılar öyle... :S

ben 90 model kadetimde bile 10-40 kullanıyorum.yukarıdakilere katılıyorum

20 50 mi traktörmü bu ya 0-40 la devam

0-40 kullanıyodum 45 bin bakımı da yaklaştı bugün lamba yaktı 5-40 buldum onu ilave ettirdim. 0-40 tam 15binlik bizim arabalara (Corsa 1.3 CDTI)

Geri