2 viteste kalkis

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan copcu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

copcu06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bazen ikinci viteste kaldiriyorum arabayi zarari olurmu acaba

olur ...debriyajını üzersin

Ben düz yolda arada yapıyorum araç hareket halindeyken fazla olacağını sanmam da tamamen durmuş bir aracı 2 de kaldırmak zararlıdır.Yararlı olsa 1. vitesi neden yaptılar ki ?

insallah birdaki arabam otamatik olur vites degistirmekten biktim artik bir de alti ileri araba olunca iyice bezdirdi

yokuş aşağı kalkış yaparken bende bazan 2 de kalkıyorum. ama düz yolda 2 de kalkmak olmaz tabi.

herşeden önce gerek yok.. 1. vistes kalkış vitesidir.. 2 ile kalkma ihtiyacı zaten neden olsun ki..

Dbriyaj balatasının daha fazla yenmesine sebep olur.Ayrıca vites kutusundada sorun yaratabilir.Bizim vectralarda 2 ile kalkmak gibi bir durum sözkonusu değil zira araç 2. viteste 110 km yi geçiyor.Bazen 1. vites bile dik yokuşlarda dikkatli olmayı gerektiriyor.

Düz ve rampa aşağı iseniz üstüne birde aracınız diesel ise 2 kalkmak bana daha mantıklı geliyor yavas yavas ayagınızı debriyajdan çekince gidiyor zaten ama benzinlide 2.viteste kaldrımak için gaz vermek gerekiyor buda hem benzin hemde baskı balata yönunden cevibinze zarar veriyor.

araban 2.5 motorsa ve yol düz ise pek birşey olmaz ama yine de tavsiye etmem,en güzeli bir sonra iki,

Geri