2 nci vites iki kademelimi calışıyor ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emree2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emree2

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arabayı yeni aldığımda da yapıyor du onun icin pek önemsemedim yenidir diye ama 3500 km oldu ama hala devam ediyor.
Vitesi 1 den 2 ye alınca ilk boş sonra bi takılma sonra 2 ye geciyor sanki kademeli calışıyor ama hic geçirmemezlik yapmadı
diğer viteslere kaymak gibi geçiyor. Servise gitmeye gerek var mı ? Sonradan başıma bi sıkıntı çıkarmaz dimi ? 
sormamın nedenı 2 hafta içinde trabzona  yolculuk yapıcam da steeringwheel steeringwheel

Ynt: 2 nci vites iki kademelimi calışıyor ?

2. vitese geçmede bende de sorun var, vites topuzu altından ayar yapıldı.Sonradan rahatladı.

Benimde geri viteste problem vardı aracımı ilk aldığımda. Arkadaşın da dediği gibi vites topuzundan ayar yapıldı 10dakikada ve düzeldi.

vehicle_dynamics link' Alıntı:
2. vitese geçmede bende de sorun var, vites topuzu altından ayar yapıldı.Sonradan rahatladı.

O'zaman en sağlıklısı servise uğramak. peki bu işlem uzun sürüyor mu bana aracı bırak 1.2 gün sonra geldemezler inş.. cvp icn tşkler...

chiv link' Alıntı:
Benimde geri viteste problem vardı aracımı ilk aldığımda. Arkadaşın da dediği gibi vites topuzundan ayar yapıldı 10dakikada ve düzeldi.

oo 10 dakika ise imiş ya  :) tşkler

Benim bahsettigim problem bu iste, herkesin mi boyle oluyor yoksa bizim araclardami sikinti var ?gecisler aynene dendigi gibi iki kademeli yani vites takilip bosluga gelip sonra geciyor sizin araclarda nasil

dreamofice link' Alıntı:
Benim bahsettigim problem bu iste, herkesin mi boyle oluyor yoksa bizim araclardami sikinti var ?gecisler aynene dendigi gibi iki kademeli yani vites takilip bosluga gelip sonra geciyor sizin araclarda nasil

Bugün ben de vites hareketlerini biraz daha hizli yaparken farkettim, sanki eski dolmuslarda oldugu sanki iki kademede vites geciyor.Bu arada TIK-TIK diye ses de duyuyorum.Bu ayni zamanda sicakliga da bagli. Bir de 1. ve 2. vitese takarken tam sola cekip daha sonra ile geri atinca biraz daha rahat geciyor.

Ogleden sonra servise bir ziyaret yapayim o zaman opel kamyon uretiyor muymus merak ettim.

her usta bu işi bilmiyor.4 ustaya götürdüm 4.sü böyle bir ayar yapılabildiğini biliyor.malesef opelin ustaları yetersiz eğitimli.

aynı sorundan ben de dertliyim 2 defa servise konuyla ilgili gittim sorun olmadığını normal olduğunu söylediler. Sorun var ama sorun olduğuna servisi ikna etmeye çalışıyorum.Yaptıran arkadaşlar hangi servisten yardım aldılar acaba. Ankarada olan var tabi bi yardımcı olursa çok sevinirim.

Geri