2. el arabada plaka sorgu ve ruhsat tarihi

zafzaf00

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar selam...
malumunuz 2 el araba arıyorum. bir tana 2006 citroen c3 diesel buldum 62000 de 16000 istiyor. plaka sorgudan baktım 2.12.2008 yazıyor. yani bu kişi aracı yeni almıştamı satıyor. bu tarih neden bu kadar yakın...

aracın linki bu tanıyan falan varmı sahibini:) bi indirim falan 15000 e alalım

http://www.sahibinden.com/fiyat_dus...l_c3_acil-12WQQaXQQ11984654WQQpXQQdisplayitem

Son düzenleme:
en son tescil tarihini yazıyorlar, dolayısıyla bu araç da o kişinin üzerine o tarihte tescil edilmiş demek ki.

Arabanın 2 Sahibidir o tarihte üstüne almıştır

tescil tarihi olduğunu biliyorum arkadaşlar. neyse işin doğrusunu araç sahibini arayarak öğrendim. dediğin egöre aracı 4-5 ay önce almış ama daha yeni üzerine geçirmiş...
yarın kısmetse görmeye gideceğim. arkadan biri çarpmış buda öndekine çarpmış. sanayide yaptırmış. kaskosu yokmuş. şaside bir şey yok diyor. bunu nerde kontrol ettirebiliriz. citreon servisleri kontrole ne kadar para alırlar. servis ok. derde sonra sorun çıkarsa bir yaptırımı varmıdır...
xenon far ve çelik jant yeni. jantlar faturalı 1700 e almış...
bilgiler bu kadar. birde sanırım bu araç 16 valve 92 beygir olanlardan. sx1.4 yazmış çünki...

servis sadece ekspertiz raporu verir, sonuçları bağlayıcı olmaz. 2. elde sadece garantili satış yapan firmelerın taahhüt verdiklerini biliyorum. Ama şase etkikenmişse büyük ihtimal tespit ederler. Bende 1998 yılında bir polo alıcağımda fuzul oto da kontrol yaptırdığımda bana şasedeki düzenlemeyi göstermişlerdi, nitekim aracı almamıştım. Fiyat hakkında tam bir bilgim yok ama yetkili servisler net bir fiyat veriyolar. alırsanız şimdiden hayırlı olsun.

şaside olan problem gözle görülürmü. nasıl tespit edilir...

normalde görünür boyasının yeniligine bak sağ tarafla sol tarafı kıyasla ve en önemlisi macunların orjinal olup olmadıgına bakabilirsin

adam çarptığını saklamıyor zaten. sadece şaside birşey yok diyor. arkadan vurmuşlar buna buda öndekine vurmuş. burası belli. macun derken neyi kastettiniz anlamadım. birde araca yay taktırmış. bu şasideki yamukluğu gizlermi. adam arabaya xenon far takmış jant takmış binici gibi geldi. bu nedenle aracı görmeden servise göstermeden işin inceliklerini öğrenmek istedim.

Zafer 2.el araç almak Ben de 1 kere aldım ve sattım.16 bin lira para vereceksin.Kazası olan araçla bence daha fazla ilgilenme.Özellikle şasede hasar ihtimali varken.

Kasko yaptırmamışmı yoksa yapılmıyormuymuş? Perte çıkan arabalara toplandıktan sonra kesinlikle kasko yaptırılamıyor... Büyük bi kazası varsa belli eder şasiden. Bide şu ihtimal var belki düşük belki yüksek bi ihtimal ama tescil tarihi yeniyse ve arabada önden arkadan kaza varsa hasarlı alınıp yeni toplanmış bi arabada olabilir. Hasarlı araçları alıp toplayıp satark para kazanan insanlar tanıyorum. Buda öyle bişey olabilir

Geri