2.2 DTi Düşük devirde zorlanma

devrimdevo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
öncelilkle herkese merhabalar.2003 model opel vectra 2.2 dti elegance otomatik aracım var.1 ay önce aracım seyir halindeyken aniden limp mode düştü.kontağı açıp kapayınca düzeldi.arıza ışığı bir daha yanmadı fakat aracımda düşük devirde zorlanma devam ediyor.bayırda çekmiyor.bilgisayara bağladım hiçbir arıza vermedi.
turbo enjektörler ve motorda hiçbir sorun yok.şanzumancıya kadar gittim ondada sorun çıkmadı.140 hp lik aracım katır arabasından farksız halde hızlanıyor.sorunun debimetreden olmasından şüpheleniyorum.sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanarak hareket etmek istiyorum.saygılar..

aynı sorun bende debimetreden olmuştu birkaç sene önce 400tl sıkışmış hemen hallettiler serviste debimetre değişti

debimetrenin fişini çekip deneyin bir eğer eskisine göre daha iyiyse sorun debimetredir

turbonun hortumlarını kontrol ettiniz mi

bugün debimetreyi söktüm temizlemek için ama alyanları açamadım.fazla kurcalamak istemedim elimde kalmasın diye.turbo hortumları sağlıklı kontrol ettim.dıştan temizlesem bir faydası olurmu deneyeceğim.

aracınız rolantıde calısır durumdaykentam gaz yapıp bırakın, tam gaz yiyormu?

evet araç rolantide tam gaz yiyor.ancak ilk arızaya düştüğü zaman 3000 devri zor görüyordu.

havaakış metre ıhtımali yüksek..fişi cek cıkart sorun yoksa akışmetre..temızlıkle falan duzelecegını sanmıyorum...

klasik dti arızası egr valfi... aracın devri düştüğünde veya durduğunuzda arıza ışıgı yanar sonra motor kendini korumaya alır 3000 devri geçmez turbo açmaz belli bir süre sonra egr kapandığında düzelir servise gidildiğinde hata çıkmaz :) egr nin hava valflerini kontrol ettirin borulara baktırın hava yollarında kaçak varmı diye eğer sorun çıkmazsa egr yi değiştirip kurtulun..hava akışmetresinede baktırın ama sorun olduğunu sanmam arıza kodu vermiyorsa.. egr kurumlanmışta olabilir

evet üstat aynı dediğiniz gibi size katılıyorum.debimetre temizledim sonuç daha kötü oldu.araç 2000 devri geçtiğinde direk limp mode düşüyor.bugün bütün hava borularını söktüm resmen kurum bağlamış.dediğiniz gibi egr valfine baktıracağım yarın.özel servise gideceğim hadi hayırlısı..

Geri