2.0 cd sıralı lpg nekadar yakıyor

arkadaşlar neden fiyat tartışıyorsunuz hala. ben lpg'yi 1,55 liradan alıyorum diğeri 1,86liradan alıyor. nasıl hesaplıcaz bunu. ortayı nasıl bulacağız. herkes lt hesabı yaparsa ancak doğru değerler bulunur ki forumda bu tarz onlarca konu var. bu arada lpg'de 30krş yakıyorum diyen o motoru kaldırıp çöpe atsın benden tavsiye... neden mi? benzinde 60krş yakar da ondan. tabi aracı stok değilse orasını bilemem...

benım araba tam 11 lt yakıyor lpg de.

uzun yolda 11 kuruş nasıl yakıyor. lpg nın lıtresı aygaz eurolpg 1.87.. sizin orda 1.10 , 1.20 arası ıse mumkun

mersine kayseriden 40 tl tüple gitti 44 tl tüple geldik yetmedi coruma iki araba gitti broadwaay artı opelle bizimki daha az fullendi sonuca bakarız valla :):)

sizde lpg pahalı nasıl az yakıyor uzun yolda 0.11 yakması mucize olur
eşimde 2001 1.6 16v sol spesiyal toyota coralla da var o bile 0.13--0.14 lira yakıyor uzun yolda şehir içide 0.17 kuruş yakıyor ki en cimri vvt-i teknolojisine sahip br araçtır
birde 89 model makam için özel üretilmiş 2.0 gls 160 bg ford tanusum var baba yadigaridır satılmaz asla oda şehir içi .40 kuruş lpg yakar dohc motor
valla abim dedigim gibi benimki kokluyor 1.600 ken fiyatı 10 lira tüple 75 km giderdim

valla 55 tl ye dolduruyorum depoyu 460 km sehirlerarası , 430 km şehir içi ama kış şartlarından dolayı 400 km civarına düştü..

Şehirler Arası : 118 Krş
Şehir İçi : 127 Krş
Şehir İçi ( Kış ) :137 Krş.

lpg 1.67 iken ş. içi 170-190+- ykr yakıyordu şimdi 1.87 civarında ve 180-200+- yakıyor.Son fiyatla şehirlerarası deneyemedim ama 150-160 civarı yakacaktır muhtemelen.Yol bilgisayarına göre 10.9lt yakmış.

valla 55 tl ye dolduruyorum depoyu 460 km sehirlerarası , 430 km şehir içi ama kış şartlarından dolayı 400 km civarına düştü..

Şehirler Arası : 118 Krş
Şehir İçi : 127 Krş
Şehir İçi ( Kış ) :137 Krş.

ltresini kaçtan alıyorsunuz

arabalarn benzinde ne yakıyorsa litre olarak ondan %10-20 fazla yakması gerekir... tabiki yaptığınız ayara göre benzinde kaç litre yakıyorsa o kadar yakabilir lpgde ama o zaman arabanız fakirde kalır... fakirde kalması durumunda da silindir içi sıcaklıklar çok artar ve motorunuzu yemeye başlarsanız... en çabuk bozulan şeyler sibop lastikleri ve daha sonra sibopların kendilerinin erimesidir... bu da motoru açtırmanız anlamına gelir... bırakın arabanız biraz fazla yaksın ama kafanız rahat olsun... çok zenginde olmadığı sürece sorun yoktur...

ayrıca kışın %10 lpg sarfiyat artışı olabilir.. buda lpgnin kışın propan oranını değiştirdiklerinden dolayıdır... litre olarak benzinden az lpg yakan arkadaşlar bence övüneceklerine gidip adam gibi bir ayar yaptırsınlar... hem az yaksın hemde performanslı olsan olayı malesef olmaz.. eğer benzindeki performansı istiyorsanız litre olarak benzinden %10-20 fazla lpg yakacaksınız veya performansdan ve motorunuzun sağlığından vazgeçip bir daha fazla ekonomi yapacaksınız....

'96 Vectra B CD 2.0 ile şehiriçi (Ankara) kısa mesafe (günlük~15 km) kullanıyorum. Yakıt tüketimi kışla beraber coşmuş durumda: 15.8 lt/100 km!! (13.5-15.5 arası değişiyor genelde). Düz hesap 0.53 TL/km. (Aracım "0" km alınmış olup şu anda 140.000km'dedir). LPG taktırıcam ama kıyamıyorum aracıma :S

'96 Vectra B CD 2.0 ile şehiriçi (Ankara) kısa mesafe (günlük~15 km) kullanıyorum. Yakıt tüketimi kışla beraber coşmuş durumda: 15.8 lt/100 km!! (13.5-15.5 arası değişiyor genelde). Düz hesap 0.53 TL/km. (Aracım "0" km alınmış olup şu anda 140.000km'dedir). LPG taktırıcam ama kıyamıyorum aracıma :S
benim aracımda 0 alınmıştı... ben o zamanlar daha çocuktum tabi.. bende kıyamıyordum ama geçen sene taktırdım... arabaya binerken için gidip binmemezlik edeceğine taktırın lpgyi rahat edin...

arkadaşlar neden fiyat tartışıyorsunuz hala. ben lpg'yi 1,55 liradan alıyorum diğeri 1,86liradan alıyor. nasıl hesaplıcaz bunu. ortayı nasıl bulacağız. herkes lt hesabı yaparsa ancak doğru değerler bulunur ki forumda bu tarz onlarca konu var. bu arada lpg'de 30krş yakıyorum diyen o motoru kaldırıp çöpe atsın benden tavsiye... neden mi? benzinde 60krş yakar da ondan. tabi aracı stok değilse orasını bilemem...

düz sistem lpg takılı demiş. sanırım o yüzden 30krş. yakıyor.
ama anlamadığım bu araçlara sıralı değilde düz sistem oluyormu. bunu biryerde daha duymuştum.:confused:

Geri