1800 devirde yaşanılan problem

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatkam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatkam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar Opel astra dizel h kasa 2008 model aracım var geçenlerde yolda klima açık ve yüklüyken aracımı 3üncü vitesten 4 e atarken arıza lambası yandı ve P0243 Basınç yükseltme devresi kontrolünde negatif sapma kodu verdi aracımı durdurup susturup çalıştırdığımda kayboldu sonradan tespit çihazına bağlattım ve sildirdim.Aracımı ileriki günlerde kullanırken 1. Ve 2 . Viteslerde devir yükselirken 1800 lerde bir anlık kesilme oluyor ve devir normal vites değişme devrine kadar yükseliyor aynısı 2.vitestede oluyor anlık tekleme gibi oluyor sonra normal. Bu devirler turbonun devreye girdiği rakamlar mı acaba?
Biraz Canımı sıkmaya başladı dikkat ettikçe takılmaya başladım .Arkadaşlar bu arada arızayı sildirdikten sonra bugün yine denedim klima açık iken 3500 devire 3. Viteste arabayı biraz zorlayınca P0243 arızasını yine aldım.
Siz değerli arkadaşlarımın bilgilerini bekliyorum

Son düzenleme:
Arkadaşlar yok mu bilgi sahibi olan...

P0243 turbo atık (gaz) çıkışındaki solenoidin kısa devre olması veya solenoitte açıklık olması, solenoit bağlantısının paslanarak bağlantının zayıflaması,solenitteki kabloların şase yapması veya kablolarından birinin kırılarak iletmemesi dolayısıyla verdiği söyleniyor. Sorunlu solenoitin değiştirilmesi veya paslanmış bağlantı varsa temizlenmesi veya yenilenmesi sorunu çözer deniliyor

Dizel opel hiç kullanmadım; sadece tahmin. Ancak hata kodunu sildirmek çözüm değil. Hata kodunu sildirmek, bol şekerli ve unlu yiyecekler yiyip baş ağrısı yapınca ağrı kesici almaya benziyor .)

Teşekkür ederim omero72...

Geri