(17 Ağustos 1999)

astracoupe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
237
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Türkiye Cumhuriyetinin yaşadığı en büyük felaketin yıldonümü 17 Ağustos
Binlerce insanımızı kaybettik.
Binlerce yuva yıkıldı.
Hepimizin yüreğine acı verdi.
Elimizden gelen yardımları yaptık.
17 Ağustosda tüm ölenleri rahmetle anıyoruz.
Nur içinde yatın...

Tarih 17 ağustos 1999... Saatler sabaha karşı 03.02'yi gösterdiğinde Marmara, son yılların en şiddetli depremiyle sarsıldı. 7.4 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin unutulan deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Marmara'yı vuran deprem felaketinin üzerinden tam 8 yıl geçti. 17 ağustos 1999 sabahından bu yana, bölgede yaralar sarılmaya çalışılsa da, depremin insanların hafızalarında bıraktığı derin izler tazeliğini koruyor.
Felaketin yakınlarını ve evlerini kaybedenler her sabah olduğu gibi bu yıl da yine aynı sarsıntıyla uyanacaklar güne. Aynı korkuyu, doğa karşısında aynı çaresizliği yaşayacaklar.
17 ağustosun ardından Türkiye yeni bir döneme girdi. Şimdiye kadar depremi bilmeyen Türkiye, kendi gerçekliğinin farkına vardı. Peki 8 yılda Türkiye'de ne değişti? Türkiye, Marmara'da beklenen olası depreme ne kadar hazır? 17 ağustosta kaybedilen ve yıkılan hayatlar topluma neyi, ne kadar öğretti?

17 Ağustos 1999, saat 03:02'de merkezi Kocaeli-Gölcük olan, Richter ölçeğinde 7.4 şiddetinde gerçekleşen, büyük çapta can ve mal kaybına neden olan deprem. Deprem tüm Marmara Bölgesinde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Bu nedenle Türkiye yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biridir. Deprem gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerekse sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biridir.

17 Ağustos 1999 depreminin görüntüleri asla unutulmayacak. Unutulmayacak ki, gelecek depremlerde benzer görüntüler ile karşılaşmayalım. Kuzey Anadolu Fay'ının zaman zaman kırıldığını ve depremlerin oluştuğunu asla aklımızdan çıkarmayalım. Gözlerini para hırsı bürümüş arazi sahipleri, müteahhitler ve belediyelerin oyunlarına gelmeyelim. Yaşadığımız şehir, semt, mahalle ve konutların depreme dayanıklı olup olmadığını, yasal denetimlerinin yapılıp yapılmadığını kontrol etmeden, ne ev alalım, ne de kiralayalım.

ve felaketin sonu

RESMİ RAKAMLAR:
Ölü sayısı: 16 bin 899
Yaralı sayısı: 23 bin 781
Sakat kalan: 505
Yıkılan ve ağır hasarlı bina: 16 bin 649
Orta hasarlı konut: 90 bin 536
Orta hasarlı işyeri: 14 bin 133
Az hasarlı konut: 102 bin 822
Az hasarlı işyeri: 13 bin 344
Prefabrik talep sayısı: 43 bin 264
Dağıtılan prefabrik sayısı: 40 bin 786
Prefabrikte yaşayan nüfus: 147 bin 120
Kocaelinde 55 bin 399,
Sakaryada 38 bin 131,
Boluda 14 bin 296,
Düzcede 22 bin 822,
Yalovada 15 bin 946 .
 
Hatırlamak istemiyorum ama unutmayı hiç istemiyorum..
 
ALLAH bi daha göstermesin...
yalovadaydım depremde tatilde...
Ankaraya döndüğümde yeri öptüm yerii!!!
çok zor bişey çokk...
Ölenleri ALLAH rahmet eylesin...
Gidenin arkasından ne dense geri gelmezmiş:(:(...
 
Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz..Çok zor günler geçirdik ülke olarak..Ama malesef hiç bir ders alındığını sanmıyorum ne devlet nede vatandaş bazında...Bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz taaki tekrardan başımıza gelene kadar..

Allah ülkemizi bu tür büyük afetlerden korusun...
 
allah birdaha böyle birşey nasip etmesin
 
Ruhları şad olsun ama umarım bunların sebebi olan insanlar cezalarını çekmişlerdir(hukiki olarak çekmediler ama umarım ilahi adalet tecelli etmiştir),umarım...
 
Ruhları şad olsun ama umarım bunların sebebi olan insanlar cezalarını çekmişlerdir(hukiki olarak çekmediler ama umarım ilahi adalet tecelli etmiştir),umarım...

inşallah tecil eder.depremde ölen vatandaşlarımızın bir kez daha toprakları bol olsun....
 
Çok kötü günlerdi, dualarınıza katılıyorum. mekanları cennet olsun ..
 
Allah, hayatını kaybedenlere rahmet, geride bıraktıklarına sabır versin... Hatırlaması bile tüylerimi diken diken etti şimdi.
 
Geri
Üst