160 000 bakımı için yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan teknik971
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

teknik971

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar benim 2000 model cd astram var yeni aldım 5 ay oldu 160 000 km yaklaştım aracın km sayacında INSP Yazısı çıktı kitapçığında servise gitmem gerektiğini söylüyor bilgisi olan arkadaşlardan 160 bin km bakım için hangi bakımları yaptırmam gerekli yazarsanız sevinirim şimdiden tşkler.

160 bin bakımı

Arkadaşım sen bu aracı yeni almışsın, dolayısıyla araç 160 bine gelene kadar hangi bakımların yapılıp yapılmadından emin olamazsın/olamayabilirsin. Bu nedenle standart 160 bin bakımı senin araç için yetersiz de olabilir luzumsuz değişimler de yapabilirsin. Kısacası öyle 160 bin bakımı diye bi şey yok. Diyelim ki 160 binde triger değişmiyor. fakat senin trigerinde 60 bin km dir değişmemiş ne olacak şimdi.. Sen iyisimi güvendiğin bi ustaya yada servise git.. Detaylı bi kontrolden sonra gerekenleri değiştirin, temizlik/revizyon vb. bakımları yapın. Özellikle şanzıman ve motor yağının en son ne zaman değiştiği konusunda kesin bilginiz yoksa bunları değiştirin ve bundan sonra kendiniz takip edin. Tekrar söylüyorum gidip ben 160 bin bakımına geldim demeyin, yağ ve filtereleri değiştirip cam suyu, antifriz, benzin katkısı koyup gönderebilirler. Sen de aslında o kadarda maliyeti olmayan bu şeylere bi tomar para ödediğin için herşey tamam zannedebilirsin. Senin aracına sıradan bakım değil, kontrol edilip sonra gerekli bakımların yapılması gerekiyor.
Selamlarımla...

Geri