11.500 km de aracım yağ yakıyor yardım lütfen :(

evet arkadaşlar bugün arabamı servisten aldım :D arabam 0.5 lt yağ eksiltmiş ,serviste bunu gayet normal bir şey olduğunu söyledi moralim biraz olsun düzeldi.
ama burada önemli olan şeyin servis faktörü olduğunu öğrendim
reklam yapmak yasak biliyorum ama bu site opelcileri bilgilendirmek için kurulmuş bir site o yüzden hesabımın kapanmasını göze alarak size son servis deneyimimi anlatmak istiyorum.
arkadaşlar Ankaralı olanlar bililirler anakarada 4 tane opel yetkili servisi var
ben aracımı Konya yolu üzerinde olan bayiden aldım (isim vermiycem)
bu yağ eksiltme olayını duyunca servisi aradım randevu alabilmek için ve konuyu anlattım adamın bana söylediği

-10-40 yağ al benzinlikten doldur yağını o her arabada olur
-abi yağ yakması aracın normal birşey değil
-ben getireyim bir ilgilenin aracım arıza ışığı yandı
-sen yola çıkarken neden yağını kontrol etmiyorsun
-yağı sentetik ekle
-abi ben getiriyorum arabayı inceleyin motor açılacaksa değişim talep edicem
-ok getiriyorum son olarak bu bakım garanti kapsamın damı yapılacak
-yağın parasını alırız :D
arkadaşlar diyalog böyle gerçekleşti

ben bu adamlara güvenmedim ve başka servise gitmeye karar verdim
yine Ankaralı olanlar bilirler Eskişehir yolu üzerindeki opel bayi
insanlar güler yüzlü nasıl ilgileniyorlar , aracımın tüm kontrollerini yaptılar aracımda herhangi bir sorun bulunamadı
lastik havasından tutunda iç dış yıkama ,motor yıkama yağını tamamladılar ve tek kuruş ücret talep etmediler
ayrıca aracı aldığım yer bana sıfır arabaların 7.500 yağ kontrol bakımı olduğundan bahsetmemişti , yeni servisim bana bunu söyledi 7.500 de yağ kontorlu yapılıyormuş araçlada bağzı durumlarda eksik yağ oluyormuş ve motor yeni olduğu için araç kendini yağlamak için daha fazla yağ tüketiyormuş
en güzelide 2 saat sonra beni aradılar aracında herhangi bir problem varmı gibisine :D

arkadaşlar ben herhangi bir normal vatandaşım kimsenin reklamınıda yapmıyorum ama memnuniyetimi sizlerle paylaşmak istedim
sonuç olarak 1 hafta önce opelden nefret ediyordum ama kaliteli servis anlayışı yüzünden tekrar ısındım arabama

Ankaralı arkadaşlara tavsiyem Konya yolundan gitmeyin
Eskişehir yolu daha güzel
anlayan anladı iyi günler :D

2001 astra F de eksiltiyo yag degişimi gelmeden yarıya indiriyo bu araçların huyu böyle heralde

Paylasim icin Ufuk arkadasima tesekur ederim.Bende aracimi isim vermiycem:) konya yolu uzerindeki bayiden aldim. 30.000 bakimi icin yer arastiriyordum. Eskisehir yolunda diye bahsetdigin yer onceden mancunkoy taraflarindamiydi. Eger oyleyse bende oraya goturmeyi dusunuyorum.

Peki araci aldigimiz bayi disinda baska bir bayiyiye goturunce garanti kapsaminda( parca degisimi, kontrol vs) bakiliyormu?

Paylasim icin Ufuk arkadasima tesekur ederim.Bende aracimi isim vermiycem:) konya yolu uzerindeki bayiden aldim. 30.000 bakimi icin yer arastiriyordum. Eskisehir yolunda diye bahsetdigin yer onceden mancunkoy taraflarindamiydi. Eger oyleyse bende oraya goturmeyi dusunuyorum.

Peki araci aldigimiz bayi disinda baska bir bayiyiye goturunce garanti kapsaminda( parca degisimi, kontrol vs) bakiliyormu?

Türkiye'nin hangi opel yetkili bayisine götürürsen götür farketmemesi lazım sonuçta hepsi opelin bayisi

Türkiye'nin hangi opel yetkili bayisine götürürsen götür farketmemesi lazım sonuçta hepsi opelin bayisi

evet bayi farketmiyor türkiyedeki bütün servislerde aracınızı garanti kapsamında baktırabiliyorsunuz :D

2008 corsa enjoy 1.3 cdti 90 HP...aracım şu an 1300 km.de..1200 km de servise götürdüm. aslında vınlama sesi için götürmüştüm. o arada yağına da baktırdım.200-300 gram eksilmiş dediler.tamamlattırdım. ayrıca servis kitapçığında 1000 km.de şu kadar yağ eksiltmesi normaldir diye nerde yazıyor gören arkadaşlar söyleyebilirierse sevinirim.

Arkadaşlar neden isim vermiyorsunuz onu anlamadım. Böyle bir yasak mı var ? Varsa benim haberim yokmuş demekki çünkü ben hep isim vererek yazdım konularda. Yine vereyim, Opan gerçekten daha çok ilgileniyor. Keşke macunköyde kalsaydı, Eskişehir yolu biraz ters oldu benim için.. Yalnız bu 4 servisin 4'ü de farklı fiyat veriyor herhangi bir parça veya işlem için çok ilginç. Birbirinden haberleri yokmu bunların..Ben genelde Opis,Opal ve Opan'ı ararım tek tek ondan sonra giderim..Opal'in yeri çok uygun ama yağ değişimi için istediği ücreti duyunca biraz soğudum, 100YTL yağ tutar dedi (Mobil 1) toplam 150 YTL civarı bulur dedi. Özelde 60-65 civarı oluyor herşey dahil. Tabi Mobil 1 pahalı ama o kadarda değildir sanırım...

Yrım lt yakması normal ama fazla ise servise götür

Şimdi fiyatlara baktım Mobil 1 93 YTL imiş 4 lt :S. Yalnız bu tam sentetik veya yarı sentetik durumu nedir bilgim yok, bilgisi olan paylaşırsa makbule geçer...

Tam sentetik yağ
1FD5C825E52E0844BB077B91b.jpg
1_pix_beyaz.gif
1_pix_beyaz.gif

Castrol, en son teknolojiyle üretilmiş yeni ürünü Castrol Formula SLX LongTec'i, piyasaya sundu. LongTec, aynı zamanda Türkiye'nin API SM spesifikasyonunu karşılayan ilk tam sentetik motor yağı olma özelliğini de taşıyor. LongTec, kullanım şekline göre yüksek performans ve üstün yakıt ekonomisi sağlıyor.

Geri