105 km ortalama hızda LPG tüketimi???

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar birsüredir aracın şehir içi yakıt tüketiminden rahatsızım.durmadanda LPG yi takan yere ayar yaptırmaya gidemiyorum.gitsemde açıkcası pek fazla bi değişiklik olmuyor.havaların soğuk olması ve trafiğe girmemden dolayı bir miktar fazla yaktığını düşünüyordum.ancak h.sonu istanbula gittim.LPG deposu komple boştu.konya yolundaki mogazdan doldurdum.25,82 lt gaz aldı.özellikle aracı zorlamadım.dur kalk yapmadım.saatte ortalama 105 km hızla 254 km yol gittim.gaz bittiği yerden itibarende 2 adet istasyona girdim gaz yoktu taa izmite kadar benzinle gittim.bu arada net olarak olmasada benzindede ibra biraz fazla indi sanırım.

sizce gaz yakma değerleri çok değilmi? 10 lt/100km zormala yok, dur kalk yok.hertürlü bakımı yapılıyor.çokda dikkat ederim herşeyine.hatta öntakımları yeni değişti, yazlık lastiklerimi taktım.yağ değişimi buji değişimi, buji kablo değişimi, filtre değişimi bin km önce oldu.daha ne yapacaz anlamadımki?

sorun ne olabilir?

benim arabada 100 kmde 10 lt yakıyor ama benzin

benim araba uzun yolda 1 lt gaz ile 12.5 km yol gidiyor. burda gaz 1.640/12.5= 0.13 tl yakıyor

Bence cok yakmis sehirler arasi 140-150 km hizla ortalama yaki tuketimi 8.0lt

Lovato distribitörü ile görüştüm.100 km de 8 lt benzin yakan bi araç 10-11 lt gaz yakması normal dedi.öyle bi oran olurmu ne saçma ya.araç yüksek hızda kesiklik yapıyor, yada düşük hızda yüksek devirde budamı normal dedim.ozaman getirin bi bakalım dediler.laptoptan yeni bi program yükleyip oldu abi diyip gönderecekler.hep aynı terane valla.

benım koca vectra 140tl yakıyor

benım aracda bır ara cok yakıyordu gaz fıltresı delınmısdı kontrol edın derım

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=39747&highlight=lpg+dikkat
filtre delinse sürekli kaçak olur hemde koku yapar.benimki bariz yakıyo gazı.birde dediğim gibi tekleme sorununu çözemedim iyice sinir oldum.araba hurda hışırmış gibi bi his uyandırıyor.benzinde ise hiç bi sorun yok.

aracım 2000 model astra 32 litre lpg ile normal kullanımda uzun yolda 380-410 km arasında yol yapabiliyorum.

lpg litre bazına bakarsak benzinden daha çok yakar tek avantajı gazın benzine göre ucuz olması ... örneğin 1 litre benzinle 5 km yparsanız 1 litre gazla 3 km yaparsınız anlatabildim umarım.. kesiklik yapmasının bir çok sebebi olabilir benzinde kesiklik varmı yoksa gaz filtresi tıkanmış olabilir kontor ettirin gazcıya ve bi daha ayar yaptırın ... umarım sorun hallolur...

Valla bu tüp işi arabadan arabaya değişiyor...Sölediğin gibi gidiyorsun iki şey değiştiriyorlar bilgisayardan tamam abi diyorlar...Kendi tüketimimi söleyecek olursam 43TL lik gaz ile 250 km civarı gidiyorum banada normal geliyor..Haa arkadaşlar 15krş yakıyor benim araba diyolar ama vectra b ağırlık 1.500 kg ağırlık var..(dolu benzin deposu + BEN :) )

Geri