105 km ortalama hızda LPG tüketimi???

Ya Benım ARaba Harbiden Çok Yakıyor...170 krş Geliyor Ortalama Ama Performanstan Hiç Ödün Vermedik :D
Yani bu bir şansmıdır bilmiyorum bence senin atacında fazla yakıyor.yani 100 km de 10 litreden fazla yakıyor.benimkide senin dediğine yakın değerlerde.hadi fiyatı düşük diye bunu sineye çekiyoruzda birde sorun yaşatmasa ne güzel olacak.

Yani bu bir şansmıdır bilmiyorum bence senin atacında fazla yakıyor.yani 100 km de 10 litreden fazla yakıyor.benimkide senin dediğine yakın değerlerde.hadi fiyatı düşük diye bunu sineye çekiyoruzda birde sorun yaşatmasa ne güzel olacak.
abi birde derdimi babama anlatabılsem...çok yakıyor diyorum bana az yakıyor diyor...neymıs benzınde 30 krş yakıyormusda şimdiki hali ona göre çok iyiymiş :hıh:

s dısı benzınde 170 yakıyorum . hatta basen 9* la sabıtte 3 lt / 100 oluyor bı kac arkdsım ınanmadı gostermstım

10 gün önce Atiker taktırdım, benzin uçuyo napim.:cry:, 97 vectra cd 2.0
Ş.arası ort. klimasız-110 km hız 269 km-32.50 tl (12krş)
Ş.arası ort. Klima full-120 km hız 299 km-41.00 tl (13.7 krş)
Ş.içi klimasız 10 lt
Ş.içi klimalı 13lt

LPG takılma km-146.150

Valla bu tüp işi arabadan arabaya değişiyor...Sölediğin gibi gidiyorsun iki şey değiştiriyorlar bilgisayardan tamam abi diyorlar...Kendi tüketimimi söleyecek olursam 43TL lik gaz ile 250 km civarı gidiyorum banada normal geliyor..Haa arkadaşlar 15krş yakıyor benim araba diyolar ama vectra b ağırlık 1.500 kg ağırlık var..(dolu benzin deposu + BEN :) )

bendede 1.6 otomatik vites astra varken, uzun yolda 8.5 lt civarında yakıyordu.
bu da 43 tl gaz ile 505 km yol yapar.
sizinki gibi 43 lt gaz la 250 km yol yapmak benzin ile eş değer olur. Gaz ın anlamı kalmaz.

bende 1998 vectra b 2.0 var. şehir içi 16,0 kuruş , şehir dışı 14,0 kuruş yakıyor...
çok memnunum...

Opel Vectra 2.0 16V 2000 şehir içi 45 lt ile 458 km gidiyorum aracım otomatik :)

Gaz ile benzin arasındaki oktan farkından ötürü gazdana benzin ile yaktığından (aynı kullanım şartlarında) %18 fazla yakması gerekir. Doğru bir kalibrasyonda oran budur. Yani ortalama tüketiminiz 7 lt ise bunun 8,4 lt gibi olması normaldir. ama nasılsa lpg'li diye daha fazla sürat yapıyorsanız veya klima daha çok kullanıyorsanız bunları da hesap etmek gerekir.

Benim araç tam depo gazla (32-33 lt) karışık kullanımda 380-400 km gibi yapıyor. Bu da şu andaki gaz fiyalarıyla 12-13 kuruş ki benzinin neredeyse yarısı.

Ne kadar süratli de gitsem, ki 210'a kadar denedim, bir kesiklik veya tekleme sorunum yok. Bu tip sorunlar varsa ve çözülemiyorsa başka bir yetkili servise gitmeni öneririm.

Ben daha uzun yolda 10 lt/100 km nin altına inemedim. aslında özelliklede o şekilde yaksın tarzında bir sürüş tekniği uygulamadım. Normal bir sürüş ve 105 km ortalama hız. Klima hiç açılmadı zaten.

%18 hatta %20 fazla yaktığı doğrudur. Bende 8,5-9 lt/100 km yakması gerekli diye düşünüyordum aslında şuanda 1 lt kadar fazla yakıyorum bana göre.

Tekleme sorununu ayarını değiştirerek çözdüler. 2000-4000 devir aralığında aracın ihtiyaç duyduğu yakıt miktarına göre artırdılar. zaten o aralıkta performansa ihtiyaç duyuluyordu.

bana göre artık bu tip lpg montajlarının devri bitti. yeni nesil Teleflex GFi yada prins gibi direk manifolta çakılı olan sistemleri tercih etmek gerek. üstelik ozaman bu kadar güç kaybına maruz kalınmıyor ve birçok sorununda önüne geçiliyor.

Fazla yakmayı bilmem de kesiklik yapma bizim arkdaşın vectra b aracında vardı. tüp beyni değişti
Kesiklik yapma dediğiniz olay bende de vardı. Ama çok acayipti. Kafasına göre bazen oluyo bazen de uzun süre hiç sorun olmuyordu. Gitmediğim servis kalmadı. Her 2 günde bi gidiyordum. Bi gün beyin değiştiriyorlar, bi gün filtre vs. Her parçayı nerdeyse tek tek denediler ama sorun çözülmesi. Neyse sorunu babam çözdü. Enjektörlere giren elektrik kablolarından 3. nolu enjektörün kabloları şase yapıyormuş. Lpg sistemini komple elden geçirdik babamla. Bağlantılar vs hepsini yeniden güzelce yaptık. Şimdi zerre kadar problemim yok lpg ile. İşçilik çok önemli bu konuda

Geri