100 w'lık ampul zararlımı

Sanırım bu konu daha önce de konuşuldu ve 100 W zarar vermez diyen arkadaşlar nasıl bu şekilde yorum yaptıklarını hiç bir zaman anlayamadım.

-İlk olarak 55W olan ampül 4,5 Amper akım çeker. 100W. 8,3 Amper. Kısaca kablolarına neredeyse 2 kat yük biniyor. Kesinlikle tesisatta değişiklik yapılması lazım. Haa değişmezse olmaz mı ? Oluuurrrr,neden olmasın. Farların yanmaz mı ? o da sorunsuz gibi yanar. Ancak bir süre sonra o kablolar sertleşecek, izalasyon çatlayacak, çatlamış izalasyondan su girecek, kablo çürümeye başlayacak. Bir de bakmışsın ki farlar yanmıyor.

-Herkesin yazdığı gibi karşıdan geleni de düşünmek lazım. 2 ayda bir Far ayarı yaptırdığına göre bu konuda kendine ve karşı taraf için duyarlısın.

-Yüksek Güç = Yüksek Akım = Yüksek ısı. Kısaca bir süre sonra farların kararacak.

-Tesisatı elletip araya röle bile koysan ( corsa c için yazıyorum diğerleri de aynı mı bilmiyorum.) ampül soketleri direkt olarak kapakta. Bir süre sonra olur da ark filan oluşursa yüksek akım ve ısı nedeniyle o soket ve kapak da kısa vadede ömrünü tamamlayıp değişmesi gerekecek.

Ben Xenon düşünüyorum. Ancak optik olmadan onu kullanmaya da karşıyım. Geçici olarak mtec aldıp kullanmaya başladım. Aydınlarma konusunda şimdilik bir sıkıntım yok.

resimler burada;
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=153776#post153776

Mtec 2 set H7 ve park alıp montajını bugün yaptım gayet de güzel oldu. Aslına bakarsanız xenon düşünüyordum. Ancak optik olmadan malum dağılma yapıyor. Optik ve angel alırsak içeriden ayar çalışmıyor. İçeriden ayarlanan Optik ve angel alırsak çok tuzlu oluyor. En iyisi uğraşmadan bunu bi denemek dedim. Toplam maliyet 60 YTL...

11.jpg

12.jpg

21.jpg

22.jpg

31.jpg

32.jpg

41.jpg

43.jpg

44.jpg

Son düzenleme:
dostum benim araçta 100/130 var kısalar 100 watt uzunlar 130 watt. tesisatı direk yakarmı bilmem ama ben garanti olsun diye röle koydum. sende röleyle bağlatırsan sorun olmaz.

Geri