100 w'lık ampul zararlımı

vecba' Alıntı:
100 wattlık ampüller legal değil ancak denetim olmadığı için takanlar problem yaşamıyor. ayrıca karşıdan geleni gerçekten rahatsız ediyor. aracın elektrik tesisatına zarar veriyor ancak araç üzerinde röle var ise tesisata pek yük bindirmiyor. ayrıca bu ampüller far içinin çabucak siyahlaşmasına neden olur ve farın içindeki nikelajlı kısıma yüksek ısıdan dolayı zarar verebilir.
role takmak kolaymı yani nasıl yapılıyor??bu arada 100w'lık ampulün göz aldığını söylüyosunuz ama far ayarım 2 ayda bir kontrol ettiriyorum ve far yükseklik ayarı en alt seviyede

kesinlikle zararlı!aşırı ısındığı içinn farın içini karartıyoo!

Dostum röle hakkında kısa bi bilgi vereyim, Ampul bağlantısına röle takarak ampule gelen 12v u direkt aküden alıyorlar. Koldan gelen akım ise röleyi tetikliyerek ampulün yanmasını sağlıyor. Fakat arkadaşlarında dediği gibi far çok ferli yandığı için karşıdan gelen sürücüyü aşırı derecede rahatsız ediyor, illaki beyaz ampul istiyosan git 55w lık philips yada osram al ve kullan ben 55w philips 4300K kullanıyorum gayet memnunum görenler xenon mu taktırdın diye soruyolar tavsiye ederim.Saygılar :D

Geçenlerde bağdat caddesinde modifiye diye eksoz nikelajından araba kabatacaklarını ilegal olan farlıları kapatsalar yerinde bir karar olur. :p

"role takmak kolaymı yani nasıl yapılıyor??bu arada 100w'lık ampulün göz aldığını söylüyosunuz ama far ayarım 2 ayda bir kontrol ettiriyorum ve far yükseklik ayarı en alt seviyede"
röle bazı araçlarda zaten var ama opellerde var mı bilmiyorum..Sonuçta tesisatla bir şekilde oynanıyor..100 wattlık ampülü taktıran herkes sizin kadar duyarlı değil...Önemli olan trafikte karşıdan gelen sürücüleri de düşünmek...Ben size 100 watt lık ampül yerine osramın veya philips in %50 daha fazla aydınlatan ampüllerini öneririm hem tesisatınızı riske etmezsiniz hem de far içinin çabucak kararmasını da engellemiş olursunuz....

Role takmakla far açma kapama düğmesinin ve sinyal kolunun yanmasını önlemiş olursunuz ancak diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi far içi kararma olacak birde ilerleyen zaman içerisinde elektrik kablosunun fara takılan soketin yanması kaçınılmaz

hasang' Alıntı:
kesinlikle zararlı!aşırı ısındığı içinn farın içini karartıyoo!

Kesinlikle , o nedenle eski arabamda farları değiştirmek zorunda kalmıştım. Daha kaliteli ampul aldığın taktirde sarılıktan kurtulursun.
PIAA ampullerini önereceğim ama satın almak çok zahmetli ve pahallıya çıkıyor

ben osramın bi ampulünü ısmarlattım tanıdığım bir parçacıyada ama hangi model olduğunu bilmiyom 30 la 50 arası bi fiyatta olcak sanırım

bişi olmaz bence.zaten bizim kollar röleli kendinden sadece uzun ömürlü olmuo pek.karşıdan geleni neden rahatsız etsin.farların ayarlı olduktan sonra.ama ömür olarak çok uzun olmuo.ben 100 lük kullanıorum sislere sürekli.osram veya varta.

Alper im sen bari yapma

Geri