100 km. De 25 l. Yakit tüketimi yardim!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 95astra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar benim aracım 2009 model Corsa 1.2 motor manual şanzıman benzinli, aralık 2009 da 5000 km de ilk bakımına götürdüm. Bakıma giderken şehir içi kullanımda 100 kmde 7,5 lt civarı yakan aracım bakımdan sonra 100 kmde 8,5 lt. civarı yakmaya başladı. Acaba bir anormallik var mı? yoksa benmi pinpirikleniyorum.
Yetkili servisi aradım bana doğru düzgün bir cevap bile veremediler, "aracınınızı getirip depoyu fulleyip 100 km gidip tekrar fulleyip bakacağız ne kadar yaktığına dediler" Halbuki ben bu kontrolleri zaten yaptım, aracımı ilk aldığımdan beri yakıtı hep aynı yerden hatta neredeyse aynı pompadan alıyorum, araç kullanım güzergahım ve tarzımda herhangi bir farklılık olmadı, 2500-3000 arasında vites değişimi yaparım vs.

Yetkili servisin basit bir kontrolü için şimdi 100 km yapıp bir o kadar da yakıt mı israf edecem almadım yani elimde veriler var bilgisayarda sürekli işliyorum yakıt tüketimini başka bir yolla anlayamıyor mı araçta bir sıkıntı olup olmadığını bilemiyorum. Ama yetkili servis benim sinirimi bozuyor artık garantisi biter bitmez adam gibi özel bir servis bulacam bu da OPEL'e KAPAK OLSUN.

Son düzenleme:
Geri