100 km. De 25 l. Yakit tüketimi yardim!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 95astra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

95astra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkeze selamlar.

95 Model Astra SW 200binde. 100 km. de 25 litre yakıt harcıyor, yağ,buji, buji kablosu, hava filtresini değiştirdim ama hiç faydası olmadı. Sabah ilk çalışmada sorunsuz çalışıyor ama biraz ısındıktan sonra motor boğuluyor, düşük devirde gaza basınca rolanti iyice düşüyor, beyaz yoğun bi duman atıyor, problem ne olabilir??

Hocam fabrika mı çalıştıyor senin araba, bu nasıl bir tüketimdir. Motorla alakalı ciddi bir sorun var bence.

gecmis olsun..yogun beyaz duman contada problem oldugunu gösteriyor.. suyuna dikkat et...

tabii contanda birsey yoksa olasiliklar sirasi ile...
temperatur sensoru arizali..
maf sensoru bozuk olabilir ona baktir, lambda sensoru da yapar sonucta bunlar yakit karisimi ayarlari ile ilgili...

gecmis olsun..yogun beyaz duman contada problem oldugunu gösteriyor.. suyuna dikkat et...

sürekli kontrol ediyorum ama suda azalma yok ama motor boğulduğunda gaza sonuna kadar basarsam su atıyo, yada benzin atıyo ben su zannediyorum.

tabii contanda birsey yoksa olasiliklar sirasi ile...
temperatur sensoru arizali..
maf sensoru bozuk olabilir ona baktir, lambda sensoru da yapar sonucta bunlar yakit karisimi ayarlari ile ilgili...

Ağrıda parça bulmak çok zor, ısı müşiri sipariş ettim gelince değiştircem, umarım basit bişeydir.

isi müsürü pahali degil..kolayda degistirilir....gerekirse tarif ederiz usta bulamazsan..

isi müsürü pahali degil..kolayda degistirilir....gerekirse tarif ederiz usta bulamazsan..

evet zaten kendim değiştirmeyi düşünüyorum, Ağrıda memuru sömürmeyi çok seviyolar, kaputu kaldırsalar 5lira. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hayatımda böyle bir yakıt harcaması duymadım ben bir depo ile 180km ya biryerde yanlışlık var yada senin arabadan 9000 motor var

Ben 1991 model 2.0 Vectra'yı ilk aldığımda bir depo benzin ile şehir içinde 250-280 km arasında yol yapabiliyordum. Aramızdaki tek fark benim aracım egzosdan siyah duman atıyordu. Siyah dumanın yakıtla ilgili bir sorun olduğunu bilerek aracı aldım. Bütün filitreler, bujiler, termostat (hararet göstergesi yeteri kadar yükselmiyordu), ısı sensörü değiştiği halde yakıt tüketimi çok çok az düştü (bir depoda en fazla 50 km kadar). Enjektörleri temizletip, filitrelerini değiştirttim sonuç gene fiyasko oldu. Bildiğim, aklıma gelen yakıt sistemi ile ilgili her türlü müdahaleyi yaptırdım, gereken parçaları sıfırladım. Sonuç sıfır oldu. En son işlem yapılan (enjektörlerin bakımını yapan) yerdeki ustabaşının aklına aracın emisyon değerlerini ölçmek geldi. Ölçüm sonucu tam bir felaketti. Aracın emisyon ayarları yapıldı, aradan yaklaşık 3,5 sene geçti araçta tık yok, şu an şehiriçi 100 km de 8,5 litre benzin tüketiyor. 1991 modellerde emisyon ayarı için beyinden ayar yapılıyor ama Astra'larda ayar olup olmadığını bilmiyorum (mesela Vectra B lerde ayar yapılamıyor)

Geri