10 yaş üstü kasko

Ben sürekli yaptırıyorum ondan dolayı sanırım sorun olmadı gecen senede hasarsızlık indirmi filan anadolu sigorta kıbrısa gırıs cıkıs yaptıgım ıcınde yurtdısı temınatıyla berbaer 450 e yaptırdım.

Yaş itibarıyla 10 yılı geçmiş araçlara kasko yapılmıyor. Ancak şöyle bir istisna var , 10 yıldan önce araca sürekli kasko yapılmışsa araç 10 yıllık olduğunda ve sonraki yıllar içinde kaskoya devam ediliyor diye biliyorum. En doğru bilgiyi bir kasko şirketine danışarak öğrenebilinsiniz.

evet öle yapıyorlar mesele axa oyak yeni yapılan kaskolarda 2005ten öncesi yapmıyor

ben 99 model corsa aldım trafik sigortasını yaptırıken adam kaskoda yapalım dedi. yıllık 600 ytl civarında dedi. ben vazgeçtim arabayı yeni almıştım yeterince masraf ettim diye ama adam modelini flan da biliyordu. isteyen yapıyor istemeyen yapmıyor yani. anlayacağınız.

telefon ettim ve gel sen hallederiz abi dedi ahanda biraz önce...bende çözemedim olayı ?

Kasko Yaptırırken Dikkat Edilecek Hususlar

- Fiyatın öncelikli tercih olarak dikkate alınmaması gerekir.Hasarı en çabuk ve eksiz ödeyen firmaların tercih edilmesi gerekir.

- Poliçede belirtilen araç değeri,aracınız yeni ise anahtar teslim fiyatı,kullanılmış ise piyasa fiyatı ile aynı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

- Ferdi Kaza Sigortası ve İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortasından verilen teminatlara ve ödenecek prime dikkat edilmesi gerekiyor.Piyasada primi düşük göstermek amacıyla bu teminatlar düşük tutuluyor.

- Poliçedeki genel ve özel şartların iyi okunması gerekiyor.Grev,lokavt,deprem,sel gibi teminatların bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi gerekiyor.

- Teminatlar dışında dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise primlerin ödeme tarihleri.Çünkü poliçede yazılı tarihlerden itibaren 15 gün içinde prim taksisi ödenmediği takdirde,sigorta teminatı durduruluyor.Bu tarihten sonra meydana gelecek hasarlar ise ödenmiyor.

- Prim taksitleri acentelere veya şirketlere elden yatırıldığında karşılığında mutlaka makbuz alınması gerekiyor. Poliçenin enflasyona karşı endeksli olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.

- Hazine müsteşarlığı tarafından her üç ayda bir belirlenen ve şirketlere bildirilen araç kasko değeri esas alınarak,kasko poliçesinin düzenletilmesi gerekiyor.

Kaza sonrası yapılması gerekenler:

- Kaza sonrası otomobiller hareket ettirilmeden ilgili trafik şubelerine haber vermek ve trafik polislerinin zabıt tutmalarını beklemek gerekiyor.(Eğer kaza bölgesinde trafik şubeleri yerine jandarma varsa,jandarmalar zabıt tutuyor) Alkol muayenesi yapılması gerekiyor.

- Sürücünün kazanın meydana geldiği yerden veya tutanaklar tutulduktan ve araç tamirhaneye çekildikten sonra sigorta şirketlerine haber vermesi gerekmektedir.

- Bu işlemler sonrasında sigorta şirketi hasarın bedel tespiti için eksper gönderir.Eksperin hasar tespit çalışmaları sırasında hasar dosyasının tamamlanması ve para alınabilmesi için tutulan tutanağın tasdikli örneğini,alkol muayenesi örneğini ve aracın ruhsatının fotokopilerini tamin etmesi gerekiyor. Aracınızın hasarlı durumunu gösteren fotoğrafları çektirmesi gerekiyor.

yukarıdaki yazı .......isimli bir dergiden alıntır...

ben 99 u bu 2008 aralıkta 1000 tl ye yaptırdım ilk kasko

Yaş itibarıyla 10 yılı geçmiş araçlara kasko yapılmıyor. Ancak şöyle bir istisna var , 10 yıldan önce araca sürekli kasko yapılmışsa araç 10 yıllık olduğunda ve sonraki yıllar içinde kaskoya devam ediliyor diye biliyorum. En doğru bilgiyi bir kasko şirketine danışarak öğrenebilinsiniz.
:good::good::good::good::good:

tek kaskom var o dA BEDAVA. Sadece tek masrafı her namaz sonrası Allah' a dua etmek sadece.

tek kaskom var o dA BEDAVA. Sadece tek masrafı her namaz sonrası Allah' a dua etmek sadece.

:alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis:

:mad:arkadaşlar benım aracım 95 model sanırsam 10 yaşından buyuk araçlara kasko yapmıyorlarmış bızım kı araba degılmı hepsınınde tekerlegı var yanı:mad: yapsalar bıle çok para ıstıyorlar acaba bunu nerden ogrenebılırım ne kadar fiyat ıstedıklerını neler lazım oldugunu birde mesela ben aracımın sadece lastıklerını ve jantlarını kasko yaptırmak ıstıyorum boyle bı şansımız var mı ama ben aracımı full yapmak ıstıyorum

merhaba. 95 astra ma 1,5 ay önce kasko yaptırduım. tüm klozlar var. tüm teminatlar var. Genel sigorta 1040 tl ye. Alianz sigoprta da 900 tl istemşti. TÜm teminatlar cepte olacak şekilde. Kaskolu araca binmek olası riskleri defetmek değil blakis gerçekleşmesi durumunda can sıkılmmasıdır. Şiddetle öneririm. Eğer fiat alacak acente isterseniz yardımcı olabilirim. Ankara dan selamlar.

Düzeltme : Bu arada Genel Sigorta yı tercih sebebim birincisi profosyonel çalılıyorlar. İkincisi acenta çok sağlşam üçüncüsü arkasında Çukurova Grup var. Corsamın hasarında 1 kere servisten (kendi servisleri) bir kerede Ankara Bölgeden aradılar. Aracızın sağlam oldumu şikayetiniz var mı diye. Bence müşteri anlayışı ve hizmeti için 150 lira fazla vermeye değer.

Son düzenleme:
Geri