1.videse zor geçiyor neden olabilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trojan55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trojan55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar arabam 1. videse durmaya yakınken neredeyse duracakken geciyor neden olabilir acaba debriyajına baktırdım yarım gitmiş dediler ondan olabilirmi birde gecenlerde bir kaza yaptım sol arka kapı özel opel servisinde değişecek buna takılan kapının orjinal oldugunu nasıl anlarım bilgi verirseniz sevinirin saygılarımla............

Aynı durum bende de var

1.vitese hareket halindeyken kolay kolay geçmez diye biliyorum ben
şahin-uno-astra f
hepsinde durum aynıydı

Aynı durum bende de var 1.vitese hareket halinde zor geçiyor yavaşlandığında bu sorun olmuyor,galiba opel bazı seri lerde böyle sistem uygulamış.Vardır bir bildikleri:)

bu her araçta normal bir durumdur,araç seyir halindeyken 1 vitesi geçmesi bir hayli zordur,bunu ilkk önce 2 ye ve sonra 1 re atarak çözersiniz

SENKROMENÇ problemi olabilir.

merhaba arkadaşlar arabam 1. videse durmaya yakınken neredeyse duracakken geciyor neden olabilir acaba debriyajına baktırdım yarım gitmiş dediler ondan olabilirmi birde gecenlerde bir kaza yaptım sol arka kapı özel opel servisinde değişecek buna takılan kapının orjinal oldugunu nasıl anlarım bilgi verirseniz sevinirin saygılarımla............

vitesin 1 e zor geçmesi debriyajın aşındığının göstergesi değildir, çünkü ben 2 hafta önce değiştirdim seti, benimki de zor geçiyor, evvelden beri zor geçiyordu zaten, ama beni pek te rahatsız etmiyor, alıştık artık:)

ben zorlaya zorlaya 1 e takıyom araba elimizde kalmasın..

bide yağlamayı deneyin:)

Hareket halindeki arabayı 1.vitese geçirmeye çalışmanın mantığı nedir açıklayabilir misiniz?

Geri