1.videse zor geçiyor neden olabilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trojan55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işte geçmio benim arabada zorlanıo hatta bazen durdumda bile zor geçiyor;)

bendede aynı problem var ve bir çok opel sahibi arkadaştada bu problem var. bazen 2. viteste araba çekmiyor 1. vitese takmaya çalışıyorum ama zorladığımda anca geçiyor.

Bindiğiniz arabaya göre değişir...

Yokuşlarda, kasisten geçerken vb. durumlarda 8-10 km gibi hızlara düştüğünüzde motoru 2. viteste kaldırıyım diye zorlayacağıma 1'e almak en mantıklısı ama opellerde arkadaşında yakındığı gibi 1'e almak çok zor hatta imkansız oluyor. Bu birazda şanzımanın kalitesine bağlı diye düşünüyorum modelli bir Audı yada bir VW Passat kullanırsanız farkı anlayacaksınız vitesler şanzıman arabadan inmiş gibi geçiyor. Hatta Mercedesin sürücü hatalarını bile kapattığına bile şahit oldum siz saçmaladıkça arabayı hoplatıp zıplatamıyorsunuz (Düz vitesli bulmak artık çok zor ama!!!)

merhaba arkadaslar benim 2.0 dizel zafira var dun buyuk bakimini yaptirmak icin servise goturdum ozlelikle belirterek 1. vitesin zor gectigini soyledim adamlar bana vites kolunu degistirmemi soyledi ama ben pek itimat etmedim bi onceki arabam da 1.5 dizel corsa idi ondada ayni 1. vetese zor gecerdi ama biraz yol aldiktan sonra kolay geciyordu zafirada ayni biraz yol aldiktan sonra kolay olmasada ilk kalkistaki gibi zor da gecmiyor sanirim opel araclarin genelinde boyle sorunlar diger kullanan arkadaslarinda bu sekilde sorunlari varmis

annem gibi 3 atıyorum diye 1 atın yüksek hızda bir kere şıkır şıkır geçer :D astrada 50 mi neydi 3 atıyorum diye 1 atmıştı :D

Büyük ihtimalle senkromeç ten yapar

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

annem gibi 3 atıyorum diye 1 atın yüksek hızda bir kere şıkır şıkır geçer :D astrada 50 mi neydi 3 atıyorum diye 1 atmıştı :D

geçen dalgınlıkla 5 den 4 e alayım derken 2 ye geçirmişim iyiki debriyajı bırakmadan farkettimde kendime ne kadar kızdım :)

Benim arabada koruma var :p 20km nin üzerindeysen 1. vitese atmıyor araba :D

Benim arabada koruma var :p 20km nin üzerindeysen 1. vitese atmıyor araba :D

vardı bizimkindede ama bir varmış bir yokmuş olmuştu :D biryerine birşey olmadı diyemem 1.vitese çok rahat geçer olmuştu :D onun haricinde şanzımanda bir sıkıntı yaşamadık şükür :) araba bir yığıldı ama akıllara zarar cama yapışmıştım :D

Geri