1) Bir Nisan Nedir ? Veya Nisan bir (1)

belki doğrudur belki yanlış ben sadece paylaşmak istedim :S

belki doğrudur belki yanlış ben sadece paylaşmak istedim :S

Ya size bir tepkimiz yok. Elbette paylaşımlar olacaktır. Güzel olan da bu zaten. Benim derdim bana göre yanlış olan bu teoriyi çürütmek. Yoksa sizle bir ilgisi yok. ;)

Paylaştığımız bilginin doğru olması daha iyidir diye düşünüyoruz sadece ve uydurma safsatalara pirim vermiyoruz sadece hepsi bu, kişisel bakmayın olaya.

Bu nisan 1'de olduğu söylenen müslüman katliamı neden şimdiye kadar hiç duyulmadı da, bi anda ortaya çıktı? Bence asıl bunu düşünmek gerekli.

Bu tür uydurmalar özellikle dinle ilişkilendiriliyor ki, insanlar daha kolay inansınlar. Eee ne de olsa sorgulama olmaması lazım, bu sayede insanların manevi düşünceleri de kullanılmış oluyor.

Bakın size aklıma gelen bir örneği resimlerle ve adreslerle göstereyim.

Şöyle bir fotoğraf dolaşıyor internette.

cankirim18_Untitled-1.jpg

Şu adreste http://cankirim18.blogcu.com/fareye-donusen-kiz/388747 aynen şu açıklama yer alıyor.

Resimin altına ise şu açıklama var.

"İBRET ALINACAK BiR OLAY!
ibretle okuyacaginiz bu olay Hollanda'da gerceklesmistir. Bir genc kiz odasinda müzik dinlemekteyken, anneside sesli bir sekilde Kuran-i Kerim okumakla mesgulmüs. Bu sirada annesi kizina müzigin sesini kismasini söylemis. Bunun üzerine genc kiz annesine bagirarak kendisinin susmasini istemis. Genc kiz annesinin onu dinlemedigini ve Kuran-i Kerimi hala sesli bi sekilde okumaya devam ettigini görünce hemen, insanlara rehber amaciyla indirilen kutsal kitabimizi annesinin elinden alip yirtar. O an genc kiz alev alip yanmaya baslar. Söndürmek icin üzerine battaniye atar annesi. Battaniyesini kaldirdigindaysa asagida görülen ibretli manzarayla karsilasir. Genc kiz su an Hollanda'da bi hastanededir. Ailesi igne yaptirip öldürülmesini istiyor.
Bu olay dünya basininda sizinde tahmin edebileceginiz nedenlerden dolayi pek yer almadi, fakat insanlar arasinda cok konusulmakta. Olayida bazi kaynaklardan duydugumuz kadariyla size anlatmaya calistik. "

Şimdi bu yalana mutlaka inanlar vardır, ama bir de olayın gerçek yüzüne bakalım

maymun-kiz4.jpg

Aslında bahsedilen faremsi kız bir heykeldir, ve insanlarla hayvanları sentezleyip heykelleştiren bir heykeltraşın eseridir(ki isimi Patricia PICCININI ve kişisel web adresi http://www.patriciapiccinini.net/

Bu adreste http://www.hileci.net/showthread.php?t=146 herşey açıkça anlatılıyor.

Şimdi bu yalana mutlaka inanlar vardır, ama bir de olayın gerçek yüzüne bakalım

Güzel açıklama, bol emek... Teşekkürler!

alıntıdır :http://www.bilgidehlizi.com/2008/02/1-nisan-sakasinin-kokeni-nedir.html

564 yılında Fransa kralı IX Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı. Daha önce Avrupada yaygın olan yıl başlangıcı Mart 25 idi. O zamanki iletişim şartlarında IX Charles'in bu kararı fazla yayılamadı. Duyanlar ise protesto amacıyla eski adetlerine devam ettiler.1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler.

1 Nisan'a bütün aptalların günü adını verdiler. Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak partilere davet ettiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kendi kültürlerinin parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya yayıldı.

Hangisi dogru ?

Bence araştırmak lazım

bende böyle biliyorum

1 nisan

1 Nisan'ın tarihçesi 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil "Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız BU akşam size bir şey yapmayacağım" der.Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar "Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz" dediklerin de Haçlı ordusu komutanı "Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir.İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında hile günü olarak kutlanmaktadır ve bu bir gelenek haline gelerek Günümüzde 1 Nisan şakası haline gelmiştir.
[bir ihvan sayfasından alınmıştır ALLAH razı olsun kendilerinden]
bana maıl geldı paylaşmak ıstedım sızlerle

Bunun aslı varmı acaba...?

Bizlerde müslümanların hileyle katledilişini şakalar yaparak'mı kutluyoruz yani..? Ne olduğunu bilmeden...:(

Bu tür yapmacık taklit olaylar,acziyetimizi anlatıyor....

Bunun aslı varmı acaba...?

Bizlerde müslümanların hileyle katledilişini şakalar yaparak'mı kutluyoruz yani..? Ne olduğunu bilmeden...:(

Bu tür yapmacık taklit olaylar,acziyetimizi anlatıyor....
valla abıcım gece calısıyorum meıl geldı telefondan baktım şimdı eve geldım tekrar baktım aslı varmı yokmu bılmıyorum faceboktada yayıldı bu bı abım yolladı bana bunu oda boş şey yollucagını sanmıyorum :sorry:

İlk defa duyuyorum böyle bişeyi ama aslı varsa senelerce bizde şakalarla müslümanları anmışız :(

Paylaşım için teşekkürler burak...:( Gerçekleri geçte olsa öğrendik.

Taklitcilikten kastım anlaşılmıştır umarım.Batının şakasını,bayramını,...herşeyini hatırlıyoruz vesselam...:(

Son düzenleme:
Geri