1.6/115 astra H ve J motorları

oguzbaris

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 1.6/115 astra H nin ve J nin motorlarının teknik özellikleri de aynı
piston boyu ,genişliği, yüksekliği vb
fakat yakıt tüketimi için j nin daha az olgunu ve maksimum süratinde daha düşük olduğunu gördüm sebebi için fikriniz varmı ben anlamadım

Yazılımları farklıdır muhtemelen, yani chip tuning denen olaya benzetebiliriz.Yazılımını değiştirerek aynı araçtan daha fazla güç almanız ve tüketim değerlerini düşürmeniz mümkündür.

bu yazılımı benmi değiştirmek için servise söyleyecem yoksa onlar mı gerekirse yapacaklarmı

bu yazılımı benmi değiştirmek için servise söyleyecem yoksa onlar mı gerekirse yapacaklarmı

Servis bu tarz bir yazılım geliştirmesini yapmaz sanırım, eger fabrikadan gelen yeni bir versiyon varsa o ayrı ama benim bahsettiğim chip tuning yapan harici firmalar mevcut.Mesela Megachips /Mehmet Gazihan ,istersen bir göürş yardımcı olabilir.Tabiki bu işlemin aracının garantisini olumsuz etkileyecegini de unutma,bilgi için aşağıdaki linke göz atabilirsin ;

yeni astrada kullanılan A16XER kodlu yeni motorda eski nesile göre daha düşük iç sürtünme yüzeyleri daha iyi ayarlanmış ve daha fazla değişkenlik sunan valf kontrolleri ve en önemlisi motor momentinin daha düz bir çizgi halinde ilerlemesi yakıt tüketiminin düşmesinde önemli rol oynuyor ama şanzımanında yeni olmasından mütevelli yakıtı düşürme çabaları azda olsa son hızı etkilemiş.

yeni astrada kullanılan A16XER kodlu yeni motorda eski nesile göre daha düşük iç sürtünme yüzeyleri daha iyi ayarlanmış ve daha fazla değişkenlik sunan valf kontrolleri ve en önemlisi motor momentinin daha düz bir çizgi halinde ilerlemesi yakıt tüketiminin düşmesinde önemli rol oynuyor ama şanzımanında yeni olmasından mütevelli yakıtı düşürme çabaları azda olsa son hızı etkilemiş.

teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın soğol

Geri