1.3cdti aracımın yakıtı %35 arttı

fatihAH876

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
öncelikle selamlar 105000 kmde 1.3cdtı corsa c kasa aracım 20 gun öncesıne kadar şehir dışı 21 kr şehir içi 24.5 kr yakıyordu u son on gundur 29 kr ile 32.5 kurus arasın da değişiyo mazota da 10 kr zam geldi ama benim arabaya bu kadar yansımış olamaz hava sıcaklığı 5 ve 10 derece civarında performans da da bir fark yok sizce bunun sebebi nedir normal midir yardımcı olursanız sevinirim bu böyle giderse arbayı satacağım arıza mı var şüphesindeyim şimdiden teşekkürler

öncelikle selamlar 105000 kmde 1.3cdtı corsa c kasa aracım 20 gun öncesıne kadar şehir dışı 21 kr şehir içi 24.5 kr yakıyordu u son on gundur 29 kr ile 32.5 kurus arasın da değişiyo mazota da 10 kr zam geldi ama benim arabaya bu kadar yansımış olamaz hava sıcaklığı 5 ve 10 derece civarında performans da da bir fark yok sizce bunun sebebi nedir normal midir yardımcı olursanız sevinirim bu böyle giderse arbayı satacağım arıza mı var şüphesindeyim şimdiden teşekkürler

Kullanım , hava durumu artık trafik yoğunluğu etken. Ayrıca periyodik bakım vakti geldiyse yaptır bu dizellerde en büyük etken

hava filtresi en son ne zaman değişti ilk akla gelen budur tıkalı filtre araca çok yaktırır

bende sana şöyle söyleyeyim,hava şartının çok büyük etkisi var bende tırda %33 yakarken bu rakam 37 ye çıktı :D
800 km de hesaplasana farkı...
kafan rahat olsun dersen bi pc ye bağlat...

hava,aldığın mazot,trafik,arabanın kalabalığı,dinlediğin müzik;hepsi yakıta doğrudan etki eder...

doğukan bakıyom pek çabuk dizelci oldun :D:D

bende sana şöyle söyleyeyim,hava şartının çok büyük etkisi var bende tırda %33 yakarken bu rakam 37 ye çıktı :D
800 km de hesaplasana farkı...
kafan rahat olsun dersen bi pc ye bağlat...

hava,aldığın mazot,trafik,arabanın kalabalığı,dinlediğin müzik;hepsi yakıta doğrudan etki eder...

doğukan bakıyom pek çabuk dizelci oldun :D:D

Ayıptır söylemesi bukalemin gibiyim her motora uyum sağlıyorum :D. Yanlız bir sıkıntı var aile bireylerim arabayı süremedi. Daha doğrusu debriyajını ayarlayamadılar dizeli satalım gidip benzinli alalım diyorlar :D

o arabayı süremiyorlarsa birdaha trafiğe çıkmayalar,kendi başına gider be o araba ?!?!?!?!
hayret??? gaz vermeyede gerek yok 12345 kaldır gitsin :D

Doğru söze ne hacet ama debriyajları biraz gıcık hakta vermiyor değilim :) Benzinliden dizele geçmek büyük bir şok etkisi uyandırdı ocağımızda :D

o arabayı süremiyorlarsa birdaha trafiğe çıkmayalar,kendi başına gider be o araba ?!?!?!?!
hayret??? gaz vermeyede gerek yok 12345 kaldır gitsin :D

Haklılar caner, hyundai 1.5 crdi motorlardaki şanzıman ve debriyaj sistemi çok garip. Benim külüstürden alışmışım debriyajdan ayağımı yavaşça çekmeyi, doğukanın araçta pat diye çeksen bile pedal yavaş yavaş geliyo, hayalet var arabanın motorunda :D Aracı almadan söylemiştim debriyaja alışma sürecinde sıkıntılar olacağını, doğukanda olmamış ama aile bireyleri de benden :D

Haklılar caner, hyundai 1.5 crdi motorlardaki şanzıman ve debriyaj sistemi çok garip. Benim külüstürden alışmışım debriyajdan ayağımı yavaşça çekmeyi, doğukanın araçta pat diye çeksen bile pedal yavaş yavaş geliyo, hayalet var arabanın motorunda :D Aracı almadan söylemiştim debriyaja alışma sürecinde sıkıntılar olacağını, doğukanda olmamış ama aile bireyleri de benden :D

debriyaj mevzusu geçince aklıma bu video geldiHARUN TEQUILA - YouTube

ahahaha harikaydı bu bölüm :D ne diziydi be behzat ç

Geri