1,3 cdti rolanti devri

tayfunozkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
rolanti devri mesela dün motor ısınınca 700 de sabitlemişken. bu gün dikkat ettim motor ısındığında 900 de sabitledi. acaba hep aynı değerde sabitlemesi gerekmez mi.

corsalarda bılmıyorum farklımıdır dıye ama benım astrada 900de sabıtlenıyor

hava sıcaklığına bağlı olarak değişiyor olabilir.

corsac lerin hepsi aynı mı

bi problem yoksa aracınızda 900 de sabitler..motoru ilk çalıştıgında soğuksa o yuzden 700 göstermis olabilir..

1. bu havalarda motor ilk çalıştığında rolanti devri 1000+-100 dür.

2. motor ısındıkça soğutma suyu sıcaklığından referans alan ısı müşiri ve diğer sensörler rolanti devrini motor ısısına bağlı olarak düşürür.

3. rolanti devri belirli bir süreden sonra artık sabit kalır.

4. gelelim benim problemime

2 gün önce çalıştırdım madde 1,2 ve 3 gerçekleşti ve rolanti devrim 900 de sabit kaldı. motor ısındıktan sonra kısa süreli (30dk) stop edip çalıştırdığımda otomatik olarak rolanti 900 oluyor ve salınım yok.

bu gün çalıştırdım madde 1,2 ve 3 gerçekleşti ve rolanti devrim 700 de sabit kaldı. motor ısındıktan sonra kısa süreli (30dk) stop edip çalıştırdığımda otomatik olarak rolanti 700 oluyor ve salınım yok.

sorum bu fark normal mi. yorumlar için tşk.

1. bu havalarda motor ilk çalıştığında rolanti devri 1000+-100 dür.

2. motor ısındıkça soğutma suyu sıcaklığından referans alan ısı müşiri ve diğer sensörler rolanti devrini motor ısısına bağlı olarak düşürür.

3. rolanti devri belirli bir süreden sonra artık sabit kalır.

4. gelelim benim problemime

2 gün önce çalıştırdım madde 1,2 ve 3 gerçekleşti ve rolanti devrim 900 de sabit kaldı. motor ısındıktan sonra kısa süreli (30dk) stop edip çalıştırdığımda otomatik olarak rolanti 900 oluyor ve salınım yok.

bu gün çalıştırdım madde 1,2 ve 3 gerçekleşti ve rolanti devrim 700 de sabit kaldı. motor ısındıktan sonra kısa süreli (30dk) stop edip çalıştırdığımda otomatik olarak rolanti 700 oluyor ve salınım yok.

sorum bu fark normal mi. yorumlar için tşk.

bende de oluyor bu günlerde aynısı.

nuralk kardeşim mazotu hangi istasyondan alıyosun.

şöyle bir tespitim oldu, rölantinin dış hava sıcaklığı ile alakası var. 10 ve üstü derece civarındaki dış sıcaklıkta rolanti 700 d/dak civarında oluyor. daha düşük sıcaklıklarda ise 800-850 d/dak oluyor. bu değerlerin motor sıcaklıyla alakası yok. motor ısınmış bile olsa dış sıcaklık düşük ise yine 800-850 d/dak. civarında oluyor.

Geri