1.3 CDTI Klima ile çalışma problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan inko73
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

inko73

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,
2007 Model 1.3 CDTI ASTRA H sahibiyim (88.000km) Geçenlerde Otobanda 120-130 km/h ile giderken, klima da çalışıyordu, aniden çekişte düşme oldu. Bende vitesi düşürdüm. Devir artmasına rağmen hızım artmadı. Klimayı kapattım, belli bir süre daha çekiş olmadı, sonra düzeldi. Klimalı çalışmadan problem olduğu (stop etme) problemlerini daha önceleride okumuştum, fakat bu problem neyden olabilir. Opel sahibi bir arkadaşım porblemin AGR valfine bağlı veya katalizör olabileceğini söyledi. Yardımlarınızı bekliyorum. tşk.

tam olarak bilmiyorum aynısı mı ama benim de başımdan geçen birşeyi anlatayım:
beylikdüzündeki fuar alanına giderken belli bir süre arabayı fazla sıkıştırdım ve yokuş yukarı aniden güçten düşme,normal gaz yememe oluştu ve ekranda F çıktı(failure demek sanırım)..hemen sağa çektim,motoru durdurup 5-10 dak bekledim.sonrasında normal çalıştı...sanıyorum bu bir nevi sigorta gibi birşey...turboya fazla güç binince arrıza olmasın diye kendini koruyor...turbo basınç sensörüydü galiba bu olayın olduğu parça...

buyuk ıhtımal katalızatorden dolayı bende otobanda 160la gıderken klıma acık durumda hafıf yavasladım 5.vıtesden 4 takdım araba 3bın devre sabıt kaldı ... 5 ve daha sonra 6.vıtes e takmama ragmen 140 a kadar gelebıldı ve ekranda uyarı ısaretı cıkdı... aynı durum sanırsam... daha sonra saga cekıp kapattım motoru yenıden acdım duzeldi..

demek oluyorki yüksek hızda klima çalıştırmayacağız.bun serviste bana söylemişlerdi.klimayı 120km hızla giderken çalıştırmayın motora zarar verirdemişlerdi.

demek oluyorki yüksek hızda klima çalıştırmayacağız.bun serviste bana söylemişlerdi.klimayı 120km hızla giderken çalıştırmayın motora zarar verirdemişlerdi.

oylede farzedelım bodruma gıdıyoruz yolda 120le gıderken calıstırmazsak arabada 3 kısı olsa pertımız cıkar yahu :D

teşekkürler. Bende ekranda herhangi bir arıza çıkmadı ama, aklıma şöyle birşey geliyor.Katalizör arızası olabilir ve/veya 90.000 bakımı yaklaştığı için filtreler kirli olabilir.
Birde ben araca hiç yakıt katkısı veya temizleyicisi atmıyorum, temizleme olmuyor olabilir gibi geliyor. Neyse 90.000 bakımda servise baktıracağız...

arkadaşlar, araç dizel olduğu için katalizör yok. Yani arıza ondan kaynaklanıyor olamaz. Birde arıza lambası yanıyor. Problem ise sadece klima çalışıyorken olur, normal çalışmada problem yok...ne olabilir ?

Yüksek hızlarda açıp kapama yapmayın demek istemişler. Yoksa yüksek sürat yaparken klima açık olmasın diyemezler yok öyle bir şey...

arkadaşlar, araç dizel olduğu için katalizör yok. Yani arıza ondan kaynaklanıyor olamaz. Birde arıza lambası yanıyor. Problem ise sadece klima çalışıyorken olur, normal çalışmada problem yok...ne olabilir ?

ben turbo basınç sensörü arıza veriyor diye yazmıştım...:confused:

ben turbo basınç sensörü arıza veriyor diye yazmıştım...:confused:

evet teşekkürler belki bu problem olabilir, daha ciddi birşey değildir.Neyse 2 gün sonra servise götüreceğim, orada ne olduğu belli olur...

Geri