1.3 cdti hangi motor yağı?

Arkadaşlar castrol edge 5w/40 yağ kullanma talimatlarında herhangibir katkı maddesi kullanılması önerilmiyor.

Motor silk diye bir ürün var bu ürünün metnini çok duydum ancak castrol edge için dediğim gibi katkı maddesi önerilmiyor.

Sizce tam sentetik olan castrol edge 5w/40 yağımı kullanmalıyım. Yoksa sentetik GM 10w/40 yağ ile motor silk mi kullanmalıyım.

Castrol edge 5w/40 : 4 LT 70 tl civarında.

GM 10w/40 : 4LT 35 TL civarında

MOTORSİLK : 80 TL

motor silk kullandım ama hiç bir faydasını görmedim, bence kullanma. boşuna para verme.

motor yağı olarak mobil1 0w 40 kullanıyorum. 80 tl civarı bulunabiliyor.

10w 40 (gm) kullandım araç fazla yakmaya başladı ve motor ısınana kadar çekiş çok kötüydü.

5w 40 (mobil) kullandım fena değildi, 10w40 tan sonra arabanın performansı falan düzeldi

ama 0w 40 (mobil) kullanınca sabahları motordaki performans kaybı bayağı azaldı. ve araç daha az yakmaya başladı (%5 civarı)...

sana tavsiyem ister 5w 40 istersen 0w 40 kullan ama mutlaka tam sentetik olsun yağ.

castrolün sitesinde hangi araca hangi castrol bölümü var orada astra 1.3 dizele 5-40 edge gösteriyor. merak edenler girip bakabilir.

http://lubeselector.castrol.com.tr/Default.aspx

Castrol adge 5w/40w önerebilirim bende bu yağdan kullanıyorum memnunum bir sonraki değişimde gene kullanmayı düşünüyorum

Avrupa servicleri longlife yagi kullaniyor vol sentetik 50000km de degistriliyor,ama sahsen tavsiye etmem

motor silk kullandım ama hiç bir faydasını görmedim, bence kullanma. boşuna para verme.

motor yağı olarak mobil1 0w 40 kullanıyorum. 80 tl civarı bulunabiliyor.

10w 40 (gm) kullandım araç fazla yakmaya başladı ve motor ısınana kadar çekiş çok kötüydü.

5w 40 (mobil) kullandım fena değildi, 10w40 tan sonra arabanın performansı falan düzeldi

ama 0w 40 (mobil) kullanınca sabahları motordaki performans kaybı bayağı azaldı. ve araç daha az yakmaya başladı (%5 civarı)...

sana tavsiyem ister 5w 40 istersen 0w 40 kullan ama mutlaka tam sentetik olsun yağ.

bendede motor ısınana kadar çekiş çok kötü şu an. Bu konularda pek bilgim yok sanırım dediğin gibi yağla ilgili olabilir.

motorsilk kullananlar aracın performansında artış ve yakıt tüketiminde azalma olduğunu söylüyorlar.

Sanırım bu kez castrol edge 5w/40 alacağım. Peki bu edge 5w/40 yağın birde 5w/40 turbo diesel olan modeli var hangisi daha uygun olur acaba?

bendede motor ısınana kadar çekiş çok kötü şu an. Bu konularda pek bilgim yok sanırım dediğin gibi yağla ilgili olabilir.

motorsilk kullananlar aracın performansında artış ve yakıt tüketiminde azalma olduğunu söylüyorlar.

Sanırım bu kez castrol edge 5w/40 alacağım. Peki bu edge 5w/40 yağın birde 5w/40 turbo diesel olan modeli var hangisi daha uygun olur acaba?

Turbo diesel daha mantıklı gibi...

motorsilk'e gelince, motor yağını değiştirince arabada performans artışı oluyor bunu motor silk yapıyor zannediyorlar... belkide arabadan arabaya fark ediyordur kesin bişey söylemek doğru olmaz ama ben bir kere kullandım bi daha kullanmam...

Tam sentetik olsun,Castrol ya da mobil'den biri olsun,motorun rahat olsun :)

benim aracın 3 ay önce yağı değişti yetkili serviste 10-40 koydular. yağ eksildikçe tam sentetik 5-40 eklesem üzerine bir sorun olurmu?

arkadaşlar bugün sadece yağ işi yapan ve elinde tüm markalar olan bir satıcıya gittim. castrol yağları bp nin üretimde tesislerinde basılıyormuş bp ve castrol yağları arasında bir fark yok hatta castrol dahada pahalı.

Ayrıca satıcı sheel 5w/40 yada mobil 5w/40 önerdi. Gm den uzak dur diyor birde.

Geri