Arkadaşlar herkese slm henüz 1.3 cdti astramı almamış olsamda ilk adım olarak foruma üye olarak aranıza katıldım.daha önce 3 yıl 2003 model 1.7 dti hp corsa ve son 1,5 yıldır 2008 1.3 cdti 75 hp corsa kullanıyorum.yeni astra j ler piyasaya çıktıgından beri adeta aşık oldum.yıllık ortalama 35-40 bin km yol yaptıgım için malum birde istanbull trafigi dizelden başkası benim için bir hayal...uzun zamandır bu astralar için 1.3 motorun yetersiz oldugu yönünde bir sürü olumsuz yazılar okudum.fakat kendi kendime hep şu soruyu sordum.ben kendi aracımdan performans olarak çok memnunum bu arada 95 hp ile benim corsa kadarda mı performans vermiyor ? en sonunda bu gün opel atm ye giderek 1.3 cdti sport modeli ile çok uzun olmasada bir test sürüşü yaptım ve gayet memnun kaldım.fakat yetkili arkadaş teste çıkmadan önce bu arabaya bir hafta önce çip tuning yapıldı ve araç şu an 125 hp performansı sizi yanıltmasın dedi.beni uyarmasa idi ben bunun farkına bile varmazdım.buradan bu arkadaşa çok tşk ederim samimiyetinden dolayı...bu araba cip tuning ile 125 hp ye çıkıyor mu ? kullandıgım şirket aracı 2009 model 1.6 tdi 109 hp lik focus performansını alamadım açıkcası ve kafam karıştı açıkcası.ben siyah renkli sunroff ve navigasyon paketli cosmo modelini istedim ellerinde olmadıgını ve martın 2.haftasında 2013 modellerinin gelecegini belirtti.fiyat olarakta 62.000 TL fiyat aldım.benim sormak istedigim cosmo mu sport modelini mi alsam.arada 8.000 TL ye yakın fark var.bu modellerin içinde en çok satılan tercih edilen hangisidir.aradaki 8.000 TL ciddi bir fark bu farka deger mi acaba.birde almadan satmayı düşünür gibi olacak ama 2. elde hangisi kolay ve daha az zarar ile satılır.siz degerli arkadaşlardan kıymetli yorumlarınızı bekliyorum...