1.2 corsa essentia' nın lastikleri hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cemhoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemhoca

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Benzinli 1.2 corsa' mda fabrika çıkışlı 155-80-R13 lastikler vardı, taban olarak çok inceydi, ben kuşkulanıyorum; "opel fabrikası bunları takmaz" diyorum, "bunları arabayı aldığım bayi değiştirdi" diyorum, tabi bu bir zan. Neyse lastikleri değiştirdim, 175-70-R13 Bridgstone taktım, acaba daha fazla benzin yakar mı, arabanın başka yerinde bu lastikler için bir ayar gerekir mi? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
tabi yakar yakmaz mı normalden %15 fazla yakarr bu kesinn artı motoruna yazık çok zorlar araba kendisiniii balans rot ayarını yaptırdıysan sorun yokkk

Cevap için teşekkürler.
İki lastiğin el ile ağırlıklarına baktım, pek bir fark yoktu ama?..

Fazla bi şey farketmiyor ben 1 senedir değiştirdim sorun yok..

Senin kullandığın lastiğin çapı 578.2 mm
takmak istediğin lastiğin çapı : 575.2 mm
Yani dış çapı daha küçük olan bir lastik seçiyorsun. Bu demektir ki aracının performansını azaltacak bir etki olmaz. Lakin % 0.5 lik bu değişim hem km sayacının ve hız göstergesinin % 0.5 hatalı göstermesine sebep olur

Teşekkürler sonmezers, rahatlattın beni, zirâ ast_özgürün " motoru çok zorlarsın" ifadesi beni ürkütmüştü. Yâni 175-70 daha küçük bir lastik, ilginç, yanyana getirip baktığımda görülüyordu zaten 155-80 daha yüksekti, boy olarak...
Bu yeni lastiklerle(175-70) benzin göstergesindeki 1/4 ölçekle 150 km. ye yakın gidiyor, bu gidiş tamammen şehir içinde...

lastikleri bayi falan değiştirmedi essentialar 155 80 13 le çıkıyo.. senin aracınla aynı motora sahip enjoy corsalar 185 55 15 lastikle çıkıyo.. ve bakarsan ikisi içinde aynı yakıt tüketimini vermiş fabrika.. yani sorun olmaz o dediğiniz ebatı takanları gördüm kullanıolar.. yalnız orjinal bi ebat değil.. yanak genişliği ve jant çapı aynı ama sadece taban genişletmiş oldun 155 den 175 e... ama bi sorun çıkmaz heralde.. benimde aklımdan aynı değişim geçiyo ama olmuşken 185 55 15 olsun dierek jant artı lastik yapıcam..

Ama 155 çok ince, Pirelli hem de, yâni çok sert ve araba kamyon gibi zıplıyor ve arabanın içinde bir sürü ses, soruyorum ustalara bu lastik yola tutunmaz ki diyorlar, yağışlı havada suyu tahliye etmez gibi bir sürü şey söylüyorlar, bu lastik ebadını Murat-124 ler kullanıyormş zamanında, şimdilerde kimse kullanmaz diyorlar, belki reno brodwaye takılabilir diyorlar, bu sebeble de eski lastiklerimi birkaç yere-lastikçeye vereyim dedim almadılar, ne yapacağım ki onları dükkanda yer işgal edecek diyorlar. Benim de aklıma geliyor; lastiği değiştirmiş olabilirler mi diye, neler oluyor bu Türkiyemizde...

Son düzenleme:
usta %3 e kadar buyume ve ufalmalarda bı zararı olmuyor lastııgn araca kı bnde dolsmam yanı o kadar ınce yanak lastıkle bısıklet gıbı ALLAH korusun yakıtı etkılemz fazla motoruda yormaz yanı normal bı olcu senın taktıgın adam o araca 205 lastık 17 jant koyuyuo o zamn aracın yerınden kalkmaması motoru orda bırkamsı lazım

Geri