Hava boruları kırık, nasıl yapıştırılır?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omero72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omero72

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Nis 2013
Mesajlar
658
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aracımın motoru üstünde 2 tane hava borusu var resimde görüldüğü gibi kırık haldeler. aracın önceki sahibi tarafından götürüldüğü serviste kırmışlar ve başka bir tamirci 404 benzeri şeffaf bir yapıştırıcı ile ikisini tutturmuş ancak zamanla o yapıştırıcı catlayıp ayrıldı.

daha sağlam olsun diye Amerikan malı (Japon yapıştırıcı dediğimiz şeffaf ve 10saniyede kuruyan) yapıştırıcı alıp denedim tam tutmadı. Diğer hava borusunda denemedim.

Bu boruları birbirine nasıl tuttururum? Aracı bu şekilde kullanmak istemiyorum, park yerinde bekliyor.


n4xu8.jpg
 
Sökülmesi kolay bişey ise sanayilerde lazerli plastik kaynak yapanlar var, yapıştırıcıların hiç birisi kalıcı çözüm değil bence.
 
Konuyu takip etme adına yorum yazıyorum iş yerinde olmamdan dolayı resimleri göremiyorum. Saygılar.
 
Şef o hortumun bir ucunda az bir pay var, hortum takıp kelepçe ile sıkabilme imkanımız var mı acaba?
 
Resimde sağ tarafta görülen giriş kısmı yukarı çekip çıkıntısından kurtarınca yerinde dönebiliyor. O şekilde vida gibi sola çevirerek gevşeyip çıkar mı diye çevirdim ancak çıkmadı. değişik bir geçme özelliği olmadı.

Onu yerinden çıkarmalıyım ki, yapıştırma veya dediğiniz lazerli plastik kaynak kolaylıkla yapılabilsin. Ancak şu anda çıkaramadım, bozmamak adına fazla zorlamadım.

ayrıca solda görülen, boru ucundaki kısımları da çıkarmam gerekecek. Fakat onları da sağlıklı şekilde nasıl tutup çıkarabilirim diye düşünüyorum. Boruya çok sıkı geçmiş durumdalar.
 
Şef o hortumun bir ucunda az bir pay var, hortum takıp kelepçe ile sıkabilme imkanımız var mı acaba?

Altta başka bir resmi daha. Giriş yerindeki kısım çok kısa, hortumu kelepçe ile oraya nasıl tuttururum , belli değil...

Japon arabanın bu kısmını çok kötü tasarlamış, zayıf malzeme kullanmış. Giriş yerinde düz vida gibi cevrilebilen kısımı çıkarabilsem, çözüm imkanları fazlalaşacak ancak bir önce iletimdedediğim gibi sola cevirince vida gibi çıkmıyor, sıkı şekilde orada kalıyor, ben de zorlamadım. Kaş yapayım derken göz çıkarmak istemiyorum.

n4zxg.jpg
 
yapıştıma ile uğraşağına al yenisini tutmaz...o kırıldı ise zaten meterial olarak işi bitmiştir..yani sıcak sopuk yiyerek sertleşme nasıl derler pötürleşme mi işte ufalanır al yenisini bulursan çıkmacıdan ama pahalı değildir al yenisini
 
ben sana solım usta alcan bı cam cıvısını uclarını kescen 3 cm kadar bırakcaksın u seklıne getırceksın onu ısıtıp plastıgın ıcıne sokcaksın hatta cıvıyı bıraz daha uzun bırakıp dıger taraftanda cıkarabılırsın daha sonrada etrafına sıyah sılıkon yap hava kacırmaması ıcın tamamdır..
 
Ahmet canım sonradan fark ettim kardeşim :) o eklemleri opel çıkmacısından al tak uyması lazım.biri mutlak uyacaktır yapıştıma ile uğraşma tutmaz biricisi zaten lastik çürümüştür artı vibrasyonu hesaba kat..
 
Son düzenleme:
al örnek
Ansaugschlauch836791.jpg

çıkar o eklemleri tak mazdana bundan iyi akıl olmaz
 
Geri
Üst