OGS den Yedim Ceza

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
21,572
Tepkime puanı
9
Puanları
38
Yaş
49
Arkadaşlar Nisan aynında OGS de sorun olmasından dolayı kaçak geçiş ile ceza yedim. Aradan onca zaman geçti ama daha bir tebliğ gelmedi kaçak geçiş sorguladığımda ise bu ceza görünmekte. Bana tebliğ gelmediği içinde ödemedim. Şimdi gidip PTT den ödesem mi? yoksa bu tebliğ gelene kadar beklesem mi?
 
tebliğ edilmeyen borcun sıkıntısı olmaz.Ellerinde senin imzan olan bir evrak yok sonuçta.
 
Bende aslında bekledim gelir diye ama aradan onca zaman geçti gelen giden yok. Maliyenin sitesinden bakıyorum. Orada borç görünmüyor ama kaçak geçiş sorgulamasında var. İşte postaniye filan ödeyin uyarısı var ama bende tebliğ gelmeden ödeme taraftarı değilim işin aslı. Yeni eve taşındım ve adres güncellemesini de yaptım. Kaymakamlıktan. Adrese ulaşmama şansı da sanırım ortadan kalkmış oldu.
 
Resmi bir kurumdan e_devlet sitesine girerek ev adresini sorgulatma imkanın varsa öncelikle oradaki adresini kontrol ettir. Zira ben de adresimi ilgili birimlere bildirdim diye gönül rahatlığı ile gezerken sisteme işlenmediğini fark etmiştim.
 
ogs de sorun derken sizdemi yoksa sistemdemi sorun vardı. eğer sistem arızalı idiyse tebliğ size gelmeden normal geçiş ücretini yatırmanız yeterli galiba. sitesinde gerekli bilgiler olması lazım.kgs den 148 tl lik cezayı iptal ettirmeyi başarmıştım daha önce:D
 
Bende aslında bekledim gelir diye ama aradan onca zaman geçti gelen giden yok. Maliyenin sitesinden bakıyorum. Orada borç görünmüyor ama kaçak geçiş sorgulamasında var. İşte postaniye filan ödeyin uyarısı var ama bende tebliğ gelmeden ödeme taraftarı değilim işin aslı. Yeni eve taşındım ve adres güncellemesini de yaptım. Kaymakamlıktan. Adrese ulaşmama şansı da sanırım ortadan kalkmış oldu.

Savaş abi benim E devlet şifrem var. Oradan adres bilgilerimi görüp göremediğime bakmadım. Öyle bir olanarak var mı? bilmiyorum. Merak ta etmedim açıkçası.
 
Bildiğim kadarı ile sizi bulamadı, yada uğraşmadı, ihbarnameyi muhtara bırakılsa da kabul. Aman dikkat, umarım yanılıyorumdur.
 
İnşallah şimdi vergi dairesinin sitesine girdim baktım vergi borcu yok. Trafik cezası yok. Hemen ardından E devlet üzerinden yeni adres bilgilerimi de güncelledim. Bu arada eğer e devlet şifreniz varsa sistem üzerinden otomatik olarak adres bilgilerinizin güncelleme şansınız var. Savaş abi sayesinde bunu da şimdi öğrendim.
 
Benim bildiğim araç üzerinde OGS varsa eğer geçişte okumuyorsa o geçiş fiyatı düşüyor OGS'nizden.
 
OGS üzerinde başka bir plaka vardı. O yüzden diğer araç ile geçinde oldu bu durum :D ya değilse her zaman kgs kullanıyor idim :)
 
Geri
Üst