lpg taktırmak karlı mı....

İster istasyon (önceden PO'dan alıyordum 1,91 den ve 18-19 krş yakıyordu lpg de) farkı deyin isterseniz BOR'un etkisi deyin.
Depo bitmişti benzine geçmişti MOIL istasyonundan litresi 1.84 iken 50TL lik almıştım ve o an km 'yi sıfırladım aldığım gaz bugün bitti.
Araç benzine geçti ve km ye baktığımda 50 TL ile tam 385 km yol almışım.

Şimdi Totalden 1.99 dan 40TL lik aldım bakalım bu ne kadar gidecek. Gene yazarım buraya...

Saygılar....


bekliyorum hocam sonucu.Kafama yattı gibi forumda da araştırmaya başladım.Önümüzdeki hafta ankaraya geçecem birde servislere sorayım ne diyorlar.
 
bence karlı ve kullanışlı
 
artık kesinlikle karlı son zamlardan sonra :)
 
evet son zamlardan sonra arabanın önüne at eşşek bağlayıp çektirseniz bile ekonomik :D :D
 
bekliyorum hocam sonucu.Kafama yattı gibi forumda da araştırmaya başladım.Önümüzdeki hafta ankaraya geçecem birde servislere sorayım ne diyorlar.

Alp bey, 1.99 dan TOTAL den 40TL lik aldım şehir içi kullanımda 235km gitti.
Bilginize...
 
çok iyiymis ben 45tl ye 190-200 gidebiliyorum
 
Alp bey, 1.99 dan TOTAL den 40TL lik aldım şehir içi kullanımda 235km gitti.
Bilginize...

Teşekkür ederim...

Hocam benım araba benzınlı.Dediğiniz sonuç ise tüp için nerden baksan 40/50km arası fark etmiş.Acaba benzınlı de kullanan varmı...Ankara ya bır türlü gidemedım araştırcam bu konuyu kesınlıkle.İnş benzınlıde de bu sonuçları verır:))

alp gürsoy
 
Kesinlikle karlı..
Lpg taktırdığımızdan bu yana 2300km yol yapmışız.. Km'de ortalama 20kr yaktığımızı varsayarsak(ki daha az da olabilir); 460tl'lik LPG almışız. Ancak aynı Km'yi benzin ile yapmış olsaydık; km'de ortalama 35kr'dan 805tl harcamış olacaktık.. Bu durumda 340tl kârdayız.. Aslında henüz kârda değiliz.. Sistemi 1650tlye taktırdık. Küçük çaplı bir hesapla yaklaşık olarak takıldıktan 11000Km sonra sistem kendisini amorti etmiş olacak.. Bu durumda tahmini bir yıl içerisinde kara geçmiş olacağız ve her sene yaklaşık 1500-2000tl daha az harcayacağız..
 
Son düzenleme:
SISTEMI TAKARKEN VERDIGIN PARAYI DUSUNMEZSEN, sürekli karda oluyorsun zaten. farzetki arabayı 2000 lira pahalıya aldın, veya 2000 liran düştü kayboldu. ama satarken bulacaksın o 2000 lırayı :)
 
Sorunsuz bir araca lpg taktırırsan: sadece lpg'den kaynaklı sorunlara maruz kalırsın(ki bunlarda çok baş ağrıtan sorunlar değildir).
Sorunlu bir araca lpg taktırırsan: hem lpg kaynaklı sorunlar ile hem de lpg taktırmadan önceki sorunların katlanmış haliyle uğraşmak zorunda kalırsın.
Yılda bir muayeneye gitmek ise; en büyük sıkıntı.
 
Geri
Üst