Motor soğukken gelen ses

eymen4545

Kayıtlı Kullanıcı
45-Manisa
Siteyi ziyaret et
Cümleten selamün aleyküm. Astra G 98 model aracımda son zamanlarda sabahları soğuk havalarda ilk çalıştırdığımda şöyle bir ses geliyor. Motor ısınınca ses kesiliyor. Sebebi ne olabilir aynı problemi yaşayan var mı acaba, devir sabit ve yağ seviyesi normal. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

not: video yüklenmedi boyutu büyük olduğu için, ytb linke yükledim.

Sanki Volan sesi gibi ama ısınınca geçiyor demişsiniz...Şanzımandan geliyor sanki...

Motor kulak veya takozlarından olabilir mi acaba? Araç soğukken daha çok titreşimli çalışır bu sebeple soğukken bu ses duyuluyor olabilir. Sadece bir tahmin.

Motor kulak veya takozlarından olabilir mi acaba? Araç soğukken daha çok titreşimli çalışır bu sebeple soğukken bu ses duyuluyor olabilir. Sadece bir tahmin.
Olabilir takozlara bir baktiralim. Teşekkür ederim.

Şanzımandan olsa ses alttan gelmezmi, ses önden geliyor .
Ön sol taraftan gelir...Sabah kaputu kaldırın başka birisi aracı çalıştırsın sesi bu şekilde dinleyin...Aracın içinde siz olduğunuz için sesin tam olarak içerdenmi dışardanmı geldiğini ancak siz duyabilirsiniz biz videodan anlayamayız...Bazen seslerin yönü ve yeri bizi yanıltabilir...

Ön sol taraftan gelir...Sabah kaputu kaldırın başka birisi aracı çalıştırsın sesi bu şekilde dinleyin...Aracın içinde siz olduğunuz için sesin tam olarak içerdenmi dışardanmı geldiğini ancak siz duyabilirsiniz biz videodan anlayamayız...Bazen seslerin yönü ve yeri bizi yanıltabilir...
Motor kulağından geliyor ses sanki, ustaya göstereyim yinede. Teşekkür ederim

Bakın hafif titremeli ve belirli süre çalıştıktan sonra geçiyorsa, bana göre normal. Çünkü benim aracım Bmw 1.18 Benzinli ilk çalıştırdığımda aynısı oluyor, motor ısınana kadar sonra gün içinde tekrarı olmuyor. Ama 2-3 gün çalıştırmazsam bu sorunu yaşıyorum, sizde de aynı şekildeyse büyütülecek sorun değil. Ama yinede ustaya göstermenizde fayda var kış aylarında genel bir kontrol yaptırmak gerektiğini düşünüyorum.

Geri