İyi günler kıymetli forum üyeleri/yöneticileri ben ankarada ikamet ediyorum. Aracım 2013 model astra j 1.6 düz vites, benzin/lpg son 1,5- 2 yıldır yaşadığım bir sorunum var. önceleri arada bir oluyordu. Son 7-8 aydır sıklaşan bir sorunla karşı karşıyayım. Arabamla Seyir halinde viteste giderken hem benzinde hem de lpg de ani stop etme sorunu yaşıyorum. bu sorunun ne zaman ortaya çıkacağı belli olmuyor. Bazen 100 km gidiyorum hiçbir şey yok, bazen de 10 km içerisinde 3-4 defa sorun tekrarlıyor. Benzinde sürüşte iken sorun oluştuğunda araç ani olarak stop ediyor ve bu esnada araç seyir halinde viteste ise vurma mantığı ile silkeleyerek tekrar çalışıyor o anda boşta ise yada debriyaja basılı ise stop edip kalıyor. LPG de çalışıyorken ise bu sorun ortaya çıktığında ya benzine geçiyor yada marşa basmış ve yeni çalışmış gibi önce benzinde çalışıyor sonra lpg ye geçiyor burada da silkeleme olayı oluyor. yüksek hızda yüksek viteste giderken bu ani stop edip ani vurdurma ile çalışma hali pek hissedilmiyor km sayacının sıfırlaması ve ibrenin sıfıra gelmesinden görülüyor.
Önceleri sadece lpg de oluyor sanmıştım. bir süre benzinde denedim olmamıştı. Sorun ateşleme ile ilgilidir diye tamircim ateşleme bobinini değiştirdi (şu an için 10 bin km oldu) ama sorun devam etti/ediyor pek birşey değişmedi. lpg ustasına gittim. Bu arada araç hiçbir şekilde arıza lambasını yakmıyor. lpg ustam enjektörleri değiştirdi, afr ayarı yaptı, lpg ecu sunu değiştirdi, map sensörünü değiştirdi, kesicilerden birini ve hatta sigortayı bile değiştirdi hepsi ile denedim sorun devam ediyor. motor ustası cihaza bağlıyor arıza kaydı gözükmüyor diyor. lpg sistemini tamamen devre bıraktır benzinde dene dedi ama onuda lpg ustası kabul etmedi. biraz benzinde tekrar dene dediler. son 100 km dir benzinde şehir içinde kullanıyorum en 7-8 kez sorun tekrar etti. Sizlerden bilen yada benzer sorun yaşayan (yani bu konuda damdam düşen) var mı? Arabadan soğudum. Satmayı düşünüyorum ama bu haliyle de satmayı ahlaki ve vicdani bulmuyorum. Yardımcı olan olursa hem müteşekkir olurum hem de duacı.. saygılarımla..
Önceleri sadece lpg de oluyor sanmıştım. bir süre benzinde denedim olmamıştı. Sorun ateşleme ile ilgilidir diye tamircim ateşleme bobinini değiştirdi (şu an için 10 bin km oldu) ama sorun devam etti/ediyor pek birşey değişmedi. lpg ustasına gittim. Bu arada araç hiçbir şekilde arıza lambasını yakmıyor. lpg ustam enjektörleri değiştirdi, afr ayarı yaptı, lpg ecu sunu değiştirdi, map sensörünü değiştirdi, kesicilerden birini ve hatta sigortayı bile değiştirdi hepsi ile denedim sorun devam ediyor. motor ustası cihaza bağlıyor arıza kaydı gözükmüyor diyor. lpg sistemini tamamen devre bıraktır benzinde dene dedi ama onuda lpg ustası kabul etmedi. biraz benzinde tekrar dene dediler. son 100 km dir benzinde şehir içinde kullanıyorum en 7-8 kez sorun tekrar etti. Sizlerden bilen yada benzer sorun yaşayan (yani bu konuda damdam düşen) var mı? Arabadan soğudum. Satmayı düşünüyorum ama bu haliyle de satmayı ahlaki ve vicdani bulmuyorum. Yardımcı olan olursa hem müteşekkir olurum hem de duacı.. saygılarımla..