Zafira Yardım!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan monages
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

monages

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Opel Zafira Acil yardım!!
Merhaba Arkadaslar..

2003 model otomatik 1.8 Opel Zafira aracımda yıgılma sorunu yasıyorum,Gaz pedalına basılı olmasına ragmen arac gaz yemiyor 0 Devire dusuyor .
Ayagını gaz pedalından cekip tekrar basınca resetliyor arac gaz yemeye baslıyor.Bazen bir iki gun problemsiz calısıyor.Bu arıza baslamadan once arac soguk gunlerde ozellikle sabahları calısırken devir saati cılgın gibi 1000 ile 4000 devir arası gidip geliyordu.Bogaz temizliği bu sorunu halleti ama gaz kesme sorununu cozume ulastırmadı.

Arıza lambası yanmıyor,Tech2 cihazında arıza vermiyor ,Gaz pedalı potansiyometreleri sağlam gozukuyor.
Ben forumlarda ingilterede buna benzer sorun yasıyan Opel/Vauxhall kullanıcıları hakkında yazısmaları okudum,bir cok parca degiştirilmis orada gaz pedalı sensorleri,yakıt pompası,Tank havalandırması ve Beyin,bogaz temizliği vs. vs.

Ben sizlerden yardım rica ediyorum ,Bu konu hakkında ciddi bilgi sahibi olan nokta vurusu yapabilen profesyonel arkadasların yardımları bekleniyor

Osman EREN

Opel Kullanıcısı
osmaneren@gmail.com
user_online.gif
progress.gif

Sorunuza en kısa zamanda birisi cevap yazacaktır saygılar

Opel Zafira Acil yardım!!
Merhaba Arkadaslar..

2003 model otomatik 1.8 Opel Zafira aracımda yıgılma sorunu yasıyorum,Gaz pedalına basılı olmasına ragmen arac gaz yemiyor 0 Devire dusuyor .
Ayagını gaz pedalından cekip tekrar basınca resetliyor arac gaz yemeye baslıyor.Bazen bir iki gun problemsiz calısıyor.Bu arıza baslamadan once arac soguk gunlerde ozellikle sabahları calısırken devir saati cılgın gibi 1000 ile 4000 devir arası gidip geliyordu.Bogaz temizliği bu sorunu halleti ama gaz kesme sorununu cozume ulastırmadı.

Osman EREN

Opel Kullanıcısı
osmaneren@gmail.com
user_online.gif
progress.gif

osman bey, gaza basinca reaksin göstermiyor diyorsun,ayagimi gazdan cekince tekrar bastigimda düzeliyor diyorsun,sonra devir takili kaliyor diyorsun...aracin elektrikli gaz pedali...
aklima üc ariza geliyor ama simdilik sana sunu söylerim
iyi bir ustaya götür araci calistirinca pedal ile kelebek modülü 1 e 1 ayni reaksionu veriyormu? vermiyorsa kelebege bir baktir ....
gecmis olsun..

osman pm attım, telefonla bi konuşalım, benim 1.8 astra coupe'mde yaşadığım probleme benziyor..

Gaz pedalı potansiyometresini tekrar kontrol ettir. odan görünüyor gibi ama tech2 de arıza vermemesi ilginç.

Merhaba Arkadaslar

Son guncel gelişmeleri aktarayım

Dun bogaz(kelebek) gas throttle sokuldu tekrar temizlendi,arabamda atesleme bujileri tek tırnakmıs o farkedildi,onları orjinal cift tırnak olarak degiştirdik,AFM (air flow meter) hava akım sensorune bakıldı.Ayrıca motor elektrik aksamının sasesi kontrol edildi.
Karavan icin takılmıs olan elektrik tesisatı iptal edildi(ceki demirindeki).Elektrik aksamındaki sase azlıgı yapabilir diye dusunuldu.Konnektorlar temizlendi.

suan icin bir sorun cıkarmıyor.

Suan test asamasındayım eger yaparsa sizlere bildirecem.Insallah bu yapılanlar sorunu

Sorun Cozuldu

Merhaba arkadaslar

Ilk yapılanlar sorunu cozmedi..(kelebek,tesisat,buji,)

Aracımı Izmir-Cigli Opel Egem Arastırma merkezine bıraktım 3 gun arac orda kaldi arazıyı tespit ve cozume ulastırmak icin.

Servisteki arkadaslardada aynı sorunu tekrarlamıslar ve 2.gunde arazıya tespit ettiler fren musuru.Arabamın fren pedalındaki musur bazen kendiliginden arabanın fren yaptıgını gostererek aracın gaz kesmesine sebep alıyormus yani musur bazen basılı kalıp arabanın gaz yemesini engelliyor yada yolda giderken frene basılı mıs gibi gazı kesiyor.

Bu tarz sorunu olan kisiler hemen beyinde cıkacak diye korkmasınlar.Biraz zaman alıyor ama cozume kavusuyor.Izmirde tavsiye edebilecegim yer asagıdadır!!

Cıglı-Izmır Opel Egem Arastırma merkezi sorunu cozulmesinde cok buyuk rolu olan Ömer Bey ve Murat beylere cok tesekkurler ederim.

Suan Gonul rahatlıgı ile Zafiramı kullanıyorum.

Geri