yürür aksamda fena bi kırılma oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İLHAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İLHAN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu gece eve 5 km kala otobanda manyak hatta korkunc bi catırdama ve mekanik bi kırılma sesi ile birlikte arabayı sağa çekip bekledim .

araba calışıyor motor sağlam vides gecişleri sağlam görünüyor fakat araba erinden hareket etmek istemiyordu.
otoban aşağıya doğru meyilliydi boşda kaysın diye bırakdım fakat mekanik bi sürtme sesi ve takırdama geliyordu

500 mt sonra ses azaldı vitese takıp 40km gecmeden yavaş yavaş eve geldim.

pazartesi ilk işim arabayı servise sokma olacak. SİZCE ne olabilirki.

geçmiş olsun..

araba yerinden kıpırdamak istemiyor ve sürtme sesi geliyorsa, sanırım frenlerde bir problem ortaya çıkmış olabilir..

yinede diğer üyeler daha detaylı yardımcı olurlar sanırım, tekrar geçmiş olsun..

lastik çamurluğa felan sürtüyormu?

yok sanırım aktarma organlarından birinde arıza var.
aks olabilir diye düşünüyorum

Yolda bulunan senin farketmediğin bişiey lastiğin yada aracın altına girmiş davlumbazın içinde yada aracın altında parçalanmış olmasın.

Çünkü dediğin kadar büyük bir çatırtı araçtan gelse tahminmce hareket etmezdi.
Motor yerinde değilmi. yerinden boşanıp muhafazanın üzerine düşmüş olmasın

defransiyelde sorun olmuş olabilir.aracın altında yağ felan varmıydı? forumdan birinin başına gelmişti böyle bir olay.

araçta ses ve yürüken titreşim varsa disk,kaliper,bijon veya aks dişlisinde bir kırılma olabilir.
titreşim yoksa,sadece ses varsa şanzıman,debriyaj,volan dişlisinde bir sorun olabilir.
bence bu halde aracı kullanmayın.Daha büyük bir sorun çıkarabilir.
çok geçmiş olsun.

halk diliyle söylelyeyim araba akis kesmiş

Aks olamaz. Aks kesen araç yerinden kımıldayamaz. Fren sistemine ait bir parçanın neden olduğu bir şey olabilir.

rulmanlara bi göz attırın

Geri