- Konuyu Başlatan
aynı duruma ben de düştüm arkadaşım. ama bana pahalıya patladı. gerçi ben okumuyordum ama. muayeneye zamanında gitmediğimden eve 3 kez ayrı zamanlarda polis gelmiş. tabi ben o adreste oturmadığımdan alamadılar. epey zaman sonra askeri hastanede muayene oldum ve polislere kağıtı bıraktım. aramayı durdurdular.
ama bu kadarıyla bitmedi...
arkadan yeni adrese 2 - 3 defa adliyeden kağıt gelmiş. duruşman var diye.. tabi bana ulaşmadı.. muhtarda da yok. en son polis aradı yine. şu tarihte duruşman var diye..
o tarihte gittim duruşma yapıldı. durumu açıkladım hakim hanım salıvardi
ama pişman olmuş olacak ki arkamdan bi kağıt daha yollamış.. o da elime geçmedi. o duruşma bensiz yapılmış ve 3 ay 10 gün bakaya kalmaktan hapsime karar vermiş
sonra ne olduysa onu para cezasına çevirmiş. Hesaplayıp 2.000 tl paraya çevirmiş.
Eğer ille de yatacam dersen günlüğü 100 tl den 20 gün hapis yatıracaktı...
Bereket ki 2.000 tl yi 10 a bölmüşler. Yatmadan ödedik bitti.. Bizim devlet işleri işte...
Kaç hakime sorduk biz böyle gelenleri yolluyoruz dedi. Ben de tam adamına denk gelmişim yahuu..
1e bir aynı değil ama aklınızda bulunsun diye yazdım.
valla bende anlamadım işi ya ilk kağıt geldiğinde 4 nisanda gönderilmiş hemen gittim verdim belgleri ama benden sadece öğrenci belgesi aldılar neyse sonra bugün yine geldi 5 nisanda gönderilmiş haftayada bir tane daha bekliyorum 6 nisanda gönderileni çocuk oyuncağına dönüştürmüşler iyice eskiden askeriyede disiplin vardı şimdi onuda yitirmişler herhalde