yoklama(acil yardım)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagatay16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
arkadaşlar dün itibariyle eve kağıt gelmiş son yoklamaya girmediniz asker kaçağısınız diye ama ben geçen yıl üni okuyordum kıbrısta vede yoklamam yoktu ee bu yılda burda okuyorum yine yoklamam yok ama kağıt geliyor ne iş anlamadım dün okuldan öğrenci belgesi aldım gittim askerlik şubesine adamlar belgeye baktı tamam diyip bir kenara koydu belgeyi bir sorun olur mu ileride yardımcı olur musunuz

kardeşim bazı okullar tecil ettirmiyo.. onun yerine sana belge veriyo, sende askerlik şubene veriyosun...

2004 te lisans eğitimine başladığımda bizim okulun öğrenci işlerinden ( itü bu arada ) askerlikle ilgili bir kağıt verdiler bana, yani ben gidip istedim.. dediler bunu askerlik şuben nereyse oraya ver.. dedim sinop ? o zaman aps ile postala dediler..

bende öle yaptım bir sorun çıkmadı.. bazı okullar otomatik olarak sen öğrenciysen tecilini yapıyomuş ama bazıları yapmıyo işte

Mesele hallolmuş, canını sıkmana gerek yok.

yani artık gelmicek seferberlikteki sivil eleman kağıda bakmadan masanın altındaki çekmeceye attı bana gelen kağıttaysa nüfüs kağıdı iki resim ameliyat belgeleri hastaı raporları falan yaıyordu hepsini götürdüm hiç birine bakmayınca yolda çevirmede falan kolumdan tutup götürmesinler dedim :D

kafana takma sorun çıkmazzz aynı durum benim başıma da gelmi,şti üniversitede iken işlk yoklamam mı kendim yapmıştım sonra da üniversite halletti

dün topluca göndermişler demek ki banada geldi , bende aynı şekilde verdim öğrenci belgesini halloldu şube başkanındanda teyid ettirdim eşşeği sağlam bağlayalım yarın öbür gün havaalanından felan alırlar alimallah :D

merak etme bişeycikler olmaz, elinde kapı gibi sezon bandrollü öğrenci kimliğin var :) çok çok sen okulda dersteyken gelirler koluna girer götürürler askerlik şubesine orda oturur bi çay içersin kimliğini ibraz edersin hem tecilini halledersin hemde dersten tüymüş olursun :)

merak etme bişeycikler olmaz, elinde kapı gibi sezon bandrollü öğrenci kimliğin var :) çok çok sen okulda dersteyken gelirler koluna girer götürürler askerlik şubesine orda oturur bi çay içersin kimliğini ibraz edersin hem tecilini halledersin hemde dersten tüymüş olursun :)

böyle bir olayda benim pederin kuaağına giderse askerlik şubesinin çıkışında beni sopayla bekler eşşek kadar adam oldun bir işini halledemedin diye inş. olmaz ya verdik sonuçta zarfta öğrenci belgesini yaza yurtdışına çıkcam orda alıp götürmesinlerde :)yardımcı olan herkese teşekkür ederim:)

bugün yine eve kağıt gelmiş yoklama kaçağısınız diye ne yapmaya çalışıyor bunlar anlamıyorum gitti:mad::mad::mad:

aynı duruma ben de düştüm arkadaşım. ama bana pahalıya patladı. gerçi ben okumuyordum ama. muayeneye zamanında gitmediğimden eve 3 kez ayrı zamanlarda polis gelmiş. tabi ben o adreste oturmadığımdan alamadılar. epey zaman sonra askeri hastanede muayene oldum ve polislere kağıtı bıraktım. aramayı durdurdular.

ama bu kadarıyla bitmedi...

arkadan yeni adrese 2 - 3 defa adliyeden kağıt gelmiş. duruşman var diye.. tabi bana ulaşmadı.. muhtarda da yok. en son polis aradı yine. şu tarihte duruşman var diye..

o tarihte gittim duruşma yapıldı. durumu açıkladım hakim hanım salıvardi :)

ama pişman olmuş olacak ki arkamdan bi kağıt daha yollamış.. o da elime geçmedi. o duruşma bensiz yapılmış ve 3 ay 10 gün bakaya kalmaktan hapsime karar vermiş :)

sonra ne olduysa onu para cezasına çevirmiş. Hesaplayıp 2.000 tl paraya çevirmiş.

Eğer ille de yatacam dersen günlüğü 100 tl den 20 gün hapis yatıracaktı...

Bereket ki 2.000 tl yi 10 a bölmüşler. Yatmadan ödedik bitti.. Bizim devlet işleri işte...

Kaç hakime sorduk biz böyle gelenleri yolluyoruz dedi. Ben de tam adamına denk gelmişim yahuu..

1e bir aynı değil ama aklınızda bulunsun diye yazdım.

Geri