yıllık bakım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sguzel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sguzel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 15bin i tamamlayamazsam ne zmn kaç km de bakıma gitmem gerekecek?

Yılda Bir Kez Periyodik Olarak Gidin Ablacım..

garanti için ilk yılında yada km sinde götürmen lazım

gideceğimde mesela kaç km de?

Yağını Ben 5bin Km'de Düzenli Olarak Değişiyorum Ablacım Zaten Yağ Değişince Filtrelerde Değişiyor..
1o Bin de Değişende Var Bu Dediklerimi 15 Binde Değişende Var.

Bana Göre Sağlıklısı 5 bin km de değiştirmek.

Benim tavsiyem 7500-10000 km arasıdır. Aracımı ilk aldığımda 15.000 km sonra bakıma soktum zift gibi yağ çıktı karterden ondan sonra 7500 de bir götürüyorum. Bakımları özel serviste yaptırdığım için yetkili servisin yarı fiyatına çıkıyorum. Standart bakımın dışında her 7500 de bir bujileri de değiştirmeme rağman bakım fiyatı 135 ile 150 tl arasında oluyor.

hımm. anladım arkadaşlar çok çok teşekkür ederim..

Rica Ederiz Biz Teşekkür Ederiz .D

Arkadaşlar 15bin i tamamlayamazsam ne zmn kaç km de bakıma gitmem gerekecek?

Arkadaşım Opel araçlarının periyodik bakımları genellikle 15.000 km veya 1 yıl olarak belirtilmiştir. Hangisi önce dolarsa ona göre bakıma gideceksin. Örnek vermek gerekirse, 6 ay içerisinde 15.000 km yaptın. Bakım yaptırmak zorundasın bu 6 ay olmazda 8 ay olur veya 1 yıl olur fark etmez. Yada 1 yıl içerisinde 5.000 km yaptın. Ama 1 yılın dolduysa gene bakım yaptırmak zorundasın yoksa aracın garanti kapsamından çıkar. Periyodik bakım kitapçığına bakarsan orada her şey açıkça yazar. Onun için Bakımlar 15.000 km veya 1 yıl diye bilinir. Aslına bakılacak olursa bu biraz da araçta kullanılan yağın ömrüyle alakalı bir durum ancak ilk iki yıl garanti kapsamında olduğun için bunlara dikkat etmen gerekir.

Geri