Yeni lastikler öne mi yoksa arkaya mı takılmalıdır

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,554
Tepkime puanı
273
Puanları
83
arka-lastikler492ba159f17c5cd4.jpg
 
Bu arkadan itişli araçlar için olabilir diye düşünüyorum. Önden çekişli araçlarda yeni lastiği önlere takıp yol tutuşunu artırmak mantıklı olmazmıydı.. Açıkcası kafam karıştı :)
 
Kışlık lastiklerde durum bence değişebilir çünkü karda ilk kalkışlarda tutunmayı mecburen çekişin olduğu tarafın lastikleri yapıyor... :)
 
You tube'da bununla ilgili videolar var. Bulursam onları da eklerim. Ben de yıllardır bu durumu yanlış olarak biliyormuşum.
 
 
Üstad aslında viraja bakarsak önde yük var arka tarafa yük olmadığından yolu bırakan arka gibi geliyor bana da yani hafif aşınmış lastik önde tutuyor ama arkada tutamıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: OKANCAANNN
Umut ediyorumki ön ve arkalar aynı lastiklerdir. Kastım desenleri aynı sadece sene farkı olan lastikler. Çünkü tam tersi ise emin olun 2 lastik kesinlikle tavsiye etmiyorum.
 
Hiçbir lastik şirketi sadece 2 lastiğin yenilenmesini tavsiye etmiyor, tavsiyeler 4 lastiğin de yenilenmesi şeklinde. Bizim ülkemizde iki lastiği yenilemek çok sık karşılaşılan bir şey, hatta 2 adet kış lastiği kullanmak çok yaygın.

Bir de arka tekeri patlayan araca ait video olacaktı. Uzun yolda arka tekeri patlayan bir aracı yolda tutmak daha zor. Eskiyen tekerin patlama oranının yeniye oranla daha fazla olduğundan yola çıkılarak böyle bir video vardı. Bulursam onu da paylaşırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: OKANCAANNN
Başlığı okuduğumda bende ilk çekiş hangi lastikteyse ona takılmalı dedim ama videoyu izleyince doğrusunu anlamış oldum...Aslında arada bir lastiklerin yerinide değiştirmek gerekiyor ama biz bunu es geçiyoruz....
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan.
İşte bunun ismi ARGE'dir. Yeni bir bilgi daha öğrendik teşekkürler Savaş abi,
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaan. ve smihci
Geri
Üst