Yeni başlayanlar için xenon aydınlatma!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Chatin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Chatin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
şimdi xenon far takmaya karar verdik diyelim. en başta hella yada fk yada markasız ama illaki mercekli angel yada yine başka bir tip far seti taktırmamız lazım öyle değil mi ?

bu setlerin içinden FK olmayan ve markası bilinmeyen bir angel far takımı için pazarlık paylı 290 ytl nasıl bir fiyattır ?

diyelim angelları taktık şimdi bize ayrıca xenon kit lazım yamulmuyorsam.. İşte burada asıl markacı gençlik olmanın faydası olabilir gibi.. çünkü çin malı ürünler ve bazı çin malı olmayan ürünlerde dahi sıkıntı çıktığına dair yazılar okumuştum.

bu kit için e-bay deki nanay xenon kitleri deneyen varmı ? ki yanlış hatırlamıyorsam shipping i dahil 60 $ civarına gelen bir maliyeti vardır bunların..

Öncelikle orjinal farlarının önü cam ise farlarını değiştirmen gerekir.Yoksa aydınlatmaz.Eğer şeffaf plastikse xenon için farlarını değiştirmene gerek yok.Bahsettiğin fk hella vs angel kit markalarıdır.Sadece angel kit de takabilirsin xenon takma zorunluluğun yoktur.Sadece çok daha güzel olur

Öncelikle orjinal farlarının önü cam ise farlarını değiştirmen gerekir.Yoksa aydınlatmaz.Eğer şeffaf plastikse xenon için farlarını değiştirmene gerek yok.Bahsettiğin fk hella vs angel kit markalarıdır.Sadece angel kit de takabilirsin xenon takma zorunluluğun yoktur.Sadece çok daha güzel olur

hımm.. şimdi gidip bir çekiç darbesi yapayım anlarız diyeceğim ama yanılıyorsam düzeltsinler ki sanırım mika bu farlar. yani şeffaf plastik senin deyiminle.

peki mercekli ve merceksiz bir far düzeneğine xenon far taktığımızda aradaki fark çok ama çok büyük mü ?

Mutlaka arada fark var ama çok aşırı bir miktar değil.Düzgün biçimde ayarlanırsa yüksekliğide iyi ayarkanırsa karşıdakini rahatsız etmez.Abimin arabasındaki hiç rahatsız etmiyor.

abinin arabası da astra mı .. hatta g kasa mı

Bence ne kadar ayarlarsanız ayarlayın, merceksiz fara xenon ampül takınca öndeki sürücüyü veya karşıdakini rahatsız ediyor. Çünkü aynalardan yansıyan ışınları ayarlıyorsunuz ama ampülden gelen ışığı ayarlama imkanınız yok. Ampül önünde veya ucunda bir engel olmadığı içinde kesinlikle rahatsızlık veriyor. Ben şahsen bu tip far kullananlardan çok şikayetçiyim, yasaklanması taraftarıyım. Alın Osram Nightbreaker, takın aracınıza xenona falan gerek kalmaz maksadınız aydınlatma ise...Ayrıca abimin aracındaki rahatsız etmiyor diyen arkadaş birde abisinin aracına ayaktan değil dizleri üstüne çökerek baksın, çünkü sürücü göz hizası ayakta duran birinin göz hizası ile aynı değil...

Ben abimle arkalı önlü giderken deneme imkanı buldum ve beni hiç rahatsız etmedi.Bu arada abimin arabası yüksek araba opel vivaro minibüs

:D Keşke herkesinki abinin arabası gibi olsa..

bu vivaro larda standartta mercek olmasın :)

e- bay den getirtmek için biraz araştırma yapmıştım ama karşıma çıkan fatura gayet komik buyrun satıcının mesajını sile iletiyorum aynen ;

[FONT=arial,sans-serif]Hi, it is $17.88,shipping cost to Turkey is $80/kit ,if you purchase 2 kits ,$5 off shipping for the additional one.So ,total is $190.76
(17.88+80)*2-5=190.76

Thanks

[FONT=arial,sans-serif]- mototekc

[FONT=arial,sans-serif]yani kitin türkiye ye gelişi 98 hadi yuvarlak hesap 100 $ olsun yani 133 ytl gibi birşey oluyor.. ki bunun türkiye garantisi yok.. türkiyeden 150 ytl ye xenon almak şuan için en mantıklısı aklınızda bulunsun.
[/FONT]

[/FONT]

[/FONT]

Geri