Yeni akü yeşil ışığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lampard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lampard

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar geçenlerde akü bozuldu ve 72 ah inci akü aldım adam gözümün önünde ambalajından çıkardı.neyse 1 haftadır kullanıyor hiç bir sorun yok marşı o kadar hızlı çeviriyorki hatta ama gelgelelim ki aküye bi gözatayım dedim yeşil ışık yanması gereken yer siyah.şimdi bu normalmi zamanla yeşile dönermi şarj mı ettireyim yoksa önemsemeyeyim mi ?
Aldığım yer boşver abi önemli değil o dedi.
Garantisi var nasılsa neder eder bişey olursa yeni akü ile değiştirtirim ama yolda biyerde kalmaktan korkuyorum aküde sorun varsa.şarj değerler normal fikriniz nedir teşekkürler

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence de o lambaya pek itibar etme derim çünkü saçmalıyor.

Akunun de üretim tarihi var rafta bekleme süresi uzunsa sarj gücü azalmis olabilir.Belki uzun yolda şarj olursa ışık yeşil yanabilir.

marşı hızlı çeviriyorsa problem yok demektir. zayıflayan akü öncelikle kendini marşta belli eder. aldığınız yere yolunuz düşerse ölçüm yaptırın. yeni akünün 12.60 volt dan az göstermemesi gerekir. az gösteriyorsa ya aküde problem var yada araç az şarj ettiğinden zayiflattı. hem aküyü hemde şarjı ölçtürün kafanız rahat olsun.

Çok teşekkür ederim ölçtüreyim derhal

Az önce gittim sağlam bi elektrikçi ustaya kaputu açtık ki ışık yeşil olmuştu:) şarjını ve aküyü rölantide ve gazda ölçtü hiçbir sorun yok dedi.teşekkürler arkadaşlar

Az önce gittim sağlam bi elektrikçi ustaya kaputu açtık ki ışık yeşil olmuştu:) şarjını ve aküyü rölantide ve gazda ölçtü hiçbir sorun yok dedi.teşekkürler arkadaşlar

hehe dedim gibi o ışık ara ara sapıtıyor ;)

Aküler esnafın rafında bir iki sene bekleyince şarjları zayıflayabiliyor ama çok önemli değil araç kısa sürede kaybettiği şarjı doldurmuş zaten.

içinize şüphe düşürmek gibi olmasın ama yakın zamanda yaşadığım bir sorunu hem sizin için hemde google ile bu konuyu bulup bilgi arayanlar için yazmak istedim. benim aracımda da akü yeni olmasına rağmen ışık siyaha dönmese de önceki akümün bittiği zaman ortaya çıkan belirtileri göstermeye başlamıştı. bende gidip 10 tl ye multimetre alıp kendim ölçmek istedim. bu forumdan arkadaşlar yardımıyla ölçümleri yaptım. değerlerin biraz düşük çıkması sebebiyle aküyü aldığım yere gittim. ölçtüler normal dediler. neyse bir müddet daha kullandım kendimde ölçtüm. sürekli ölçümlerde farklı değerler aldığım için araç tam şarj edemiyor düşüncesi ile yine akücüye gittim. bu sefer orada da az şarj ettiğini ölçtüler. yan dükkandaki elektirkçi gelip akünün + ve - kutbundaki kabloları oynattı. - de değişme yok ama + kutup oynatılınca değerler değişiyordu. sorun kablodan 5cm kesip yeni kelepçe takılarak giderildi. şuanda değerler ne zman ölçsem stabil şekilde okunabiliyor.

Opcomda araç çalışmazken 12.5 volt u gösteriyor.buda siyah oluşunu açıklıyor aslında akü kendine geliyor sanırım.sarj degerleri güzel aracın.kutupbaşlarını herzaman kontrol ederim gresledim oksitlenmesin diye.aracın farlarını elektrik güçlerini açıp marş yapınca akü kendini gösteriyor aslında.1 saat düşük şarj etsin araç marş sesi hemen değişiyor yada ben hissedebiliyorum.şuan bişey görünmüyor. teşekkür ederim haklısınız incelemek lazım.

Geri