yay sonrası gelmeye başlayan ses

dewilking08

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aracıma 35 mm yayları taktırdıktan snra sol ön taraftan çıt çıt sesler gelmeye bşladı.özellikle sert kalkış ve frenlerde bu ses oluyor yığlmalar esnasında.bi de çukurlarda hafif boşluk warmış gibi oluyor.amortisörün patlamış olmasından çekiniyorum.duruma göre spor amortisör takımına da geçiş yapmak zorunda kalabilirim...

camurluk ağızlarını açmıs olabilirsinsin yada amortisör kafalarını kontrol et

dostum ben yayların taktırırken yaylara hortum gecirdik ses yapmasın die benımkı vogtland yaylar birbirine degince ses yapıyo.hortum taktık ses cıkmadı senınkıde ondandır sanırım.

benim bildiğim yayların fabrika çıkışında üzerinde hortum gibi bir plastik sesi engelleyen plastik var.yay amortisöre tam oturmamış olabilir

Montajda bi sorun olmuş olabilir..bende 5cm yay var ama ses falan gelmiyo.
Ustana git bi baktır söksün bidaha taksın bence..

yay markaları burda önemli faktör.her yayın karekteristik özelliği farklı.büyük ihtimal baklalar üst üste değip ses yapıyordur.hortum gerçirme olayıda zamanla aşınıyor bir süre sesi kestiği kesin.gene ustana git bence amortisör kafalarına,yayların oturup oturmadığına,orginal plastik malzemesinin olduğuna iyi e baktır.sonra başın ağrıyabilir.bende 4 cm taktım çıt ses yok ama belli aralıklarla ön takımı kontrol ediyorum en fazla viraj denge askı çubuklarını değiştiriyorum.Buda işin cilvesi artık yapıcak bir şey yok....

yaylara hortum geçirilmiş haldeydi.sadece sol ön taraftan geliyor ses.baklaların birbirine sürtme gibi bi durumu olduğunu sanmıyorum ama amortisör tarafında bi sıkıntı war gibi.yardımlarınız için bütün arkadaşlara teşekkürler...

yaylara hortum geçirilmiş haldeydi.sadece sol ön taraftan geliyor ses.baklaların birbirine sürtme gibi bi durumu olduğunu sanmıyorum ama amortisör tarafında bi sıkıntı war gibi.yardımlarınız için bütün arkadaşlara teşekkürler...

Viraj denge askı çubuğuna baktır milimlik bir boşluğu olunca kokpite inanılmaz takırtı tukurtu ses gelir.Deneyimlerimden ve başıma gelmesinden biliyorum :) araç yeni amortisörde birşey olacağını sanmıyorum ama gene de bakmakta fayda var...

resim064uk3.jpg

resim065fo3.jpg

Sorun bu olabilir bilgin olsun resimlerini koydum.ikinci resim de ki kafa kısmında belkide milim bir boşluk vardı ve sinir bozucu bir ses yapıyordu....sorunun çözülür inş..

oldukça sinir bozucu bi ses içeriye baya güçlü takırtı tukurtu veriyor:)yarın baktırtcam, umarım sorun bu kadar hafiftir hafif alttan wurunca çukurlarda aklım amortisörlere kayıyor:)

oldukça sinir bozucu bi ses içeriye baya güçlü takırtı tukurtu veriyor:)yarın baktırtcam, umarım sorun bu kadar hafiftir hafif alttan wurunca çukurlarda aklım amortisörlere kayıyor:)

hemde nasıl bir ses bilirim.sorun dediğim parçadansa emin ol zamanla daha çok aratacaktır.ben en son fıttırıyodum :) ayrıca 30 liraya aldım bilgin olsun:rolleyes:

Geri